LVA היפפוליסיטי ורחיקנית עם היצרות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

22/01/2021 | 07:39 | מאת: דליה

שלום ביצעתי בדיקה כלי דם ושם נאמר לי שיש לי LVA היפפוליסיטי ורחיקנית עם היצרות קשה אפשר לקבל מידע על זה אגב עשיתי גם אם ר אי מוח וגם אגניו מוח וגם דופלר לעורקי צוואר וגם צינטור וירטואלי ללב לרוב האנר שיש לי נטיה להיצרות עורקים

חשוב במקרה זה להבין את כל הסיפור ובעיקר את הסיבה בגללן נעשו הבדיקות. האם היה חשד לשבץ מוחי? להרבה אנשים יש עורק חולייתי אחד היפופלסטי ומדובר במבנה תקין ושפיר. לגבי היצרות בעורק היפופלסטי הרי שהיא פחות מסוכנת אך תלוי במבנה שאר כלי הדם במוח והחיבור ביניהם. מומלץ להתייעץ באופן פרטני פנים אל פנים עם מומחה לנוירולוגיה וסקולרית בכדי להבין מהם הסיכונים ובכל מקרה נשמע שצריך ליטול אספירין ותרופות להורדת רמת הכולסטרול הרע.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח