עזרה בפענוח בדיקת EEG

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

30/03/2020 | 22:33 | מאת: ליטל

אבי בן 59, עשה בדיקת EEG לאחר שהתלונן על בעיות בזיכרון, אשמח לעזרה בפיענוח: בדיקה בעירנות ונמנום, שיתוף פעולה טוב. בערנות - נרשמה פעילות רקע אחורית בתדר של כ 9 לשניה, מגיבה לפקיחת עיניים, בטא קדמית. באיזור טמפורלי משמאל לסירוגין נרשמו גלים בתדר של 6-5 לשניה. ללא שינוי בעת גירוי אור או נישום יתר. בעת נמנום נרשמה פעילות רקע מעורבת בגלי תטא ודלתא. לסיכום: 1 .איוטיות טמפורלית שמאלית קלה, בלתי קבועה. 2 .לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית. תודה רבה!

אין פעילות אפילפטית אלא א-סימטריה בפעילות המוחית. תוצאות אלו צריכות להיבחן בהקשר קליני ויש לחזור לנוירולוג שהפנה לבדיקה. סביר להניח שהשלב הבא הוא בדיקת MRI מוח בכדי לחפש ממצאים מבניים היכולים להסביר את הא-סימטריה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח