MRI לאחר חשד לאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

16/01/2020 | 15:54 | מאת: אור

Doctors - לוגו דף הבית ... M.R.I מוח לאחר חשד לאירוע מוחי M.R.I מוח לאחר חשד לאירוע מוחי דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה כניסה למערכת× כניסה לגולשים רשומים [email protected] שם משתמש •••••••••• סיסמאשם משתמש ואו סיסמא לא קיימים במערכת שכחתי סיסמא כניסה עדיין לא רשום? הצטרף כאן M.R.I מוח לאחר חשד לאירוע מוחי 16/01/2020 | 12:00 | מאת: אור שלום, אבי אושפז לפני כחודשיים בבית החולים עקב חוסר תחושה בצד השמאלי של הגוף (פנים, יד , רגל). אציין שקודם לכן קדמו לכך סחרחורות מספר חודשים. אבי סובל מלחץ דם , סכרת וכולסטרול. גילו הוא 72. נמצאה חסימה של 50/ 70 אחוז בעורקי הקרוטיד .לאחר האשפוז שוחרר מבית החולים ונשלח לבצע בדיקת MRI מוח מפני שלא היה ברור אם היה מדובר באירוע מוחי (בעבר היה אירוע לפי בדיקת ה CT, שאבא שלי כלל לא היה מודע אליו - יכול להיות במסגרת תאונת דרכים שעבר). הרופאים צריכים כמו כן להגיע להחלטה האם יש צורך לבצע ניתוח קרוטיד. אלה תוצאות ה MRI, אשמח להסבר על התוצאות, והאם מדובר באירוע נוסף: הפרעה בסיגנל דיפוזי בפונס חדש מאז הבדיקה הקודמת. בוסף אוטמים לקונרים בתלמוס דו צדדי חדש בין הבדיקות. בנוסף מוקד לקונרי חדש בקורונה רדיאטה משמאל וגם בקורונה רדיאטה מימין. קיים אוטם קטן ישן במוחון הימני ללא שינוי. אין שרידי דימום. אין רסטריקציה בדיפוזיה. חדרים וחריצים סימטריים ומעט מורחבים, מעט התרחבו מאז הבדיקה הקודמת. בסיכום: עדות לשינוי איסכמי ישן, ללא עדות לאיסכמיה חריפה, בהחמרה מאז הבדיקה הקודמת. תודה רבה!

לא ניתן להתייחס לבדיקות הדמיה מבלי להסתכל בדיסק עצמו ולבדוק את החולה יש לשוב בהקדם לרופא המטפל עם הבדיקה. ההחלטה לגבי התערבות בהיצרות של עורק התרדמה צריכה להתקבל על ידי נוירולוג וסקולרי בהתאם לשיעור ההצרות, אופי ההצרות והתסמינים לה גרמה.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח