חוסר הצלחה בטיפולי ivf

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

30/01/2020 | 11:26 | מאת: אלה

בת 35 בטיפולים שנה וחצי. לאחרונה עברתי סבב שלישי של ivf שלא צלח. כל הבדיקות שלי תקינות, כולל פרופיל הורמונלי, היסטרסקופיה וצילום רחם. בפרוטוקולים שונים שהתחילו מגונל 225+ צטרוטייד (שתי ביציות ושתי הפריות) ואחר כך מנופור 300 ודקפפטיל הצליחו לשאוב מקסימום 5 ביציות (מתוכן היו רק 2 הפריות). העוברים תמיד באיכות טובה ולאחר החזרה קיבלתי בכל הטיפולים תמיכה של אנדומטרין×3 ואסטרופם×2. מה הסיבה שאני לא מצליחה להיקלט או לייצר יותר ביציות לשאיבה? האם הפרוטוקולים לא מתאימים ויש פרוטוקול אחר שיעבוד עלי? תודה על התשובה!

30/01/2020 | 15:43 | מאת: אני

אמנם לא פרופסור משיח, אבל אני רוצה לחזק את ידייך. הייתי שם, בהחלט מתסכל לראות את הבדיקה השלילית אחרי כל המאמץ. חודש אחרי חודש. אבל תסתכלי על הצד החיובי, לרוב זה מצליח בסוף. במיוחד כשכל הבדיקות תקינות. אצלי זה קרה בסבב בו מספר הביציות שנשאבו היה הנמוך ביותר מכל הסבבים והקלטתי ברוך ה' עם תאומים, כל שמספק הביציות לא אומר כלום!!!! לא להתייאש וכמובן, המון הצלחה

31/01/2020 | 05:49 | מאת: אלה

תודה רבה לך על העידוד!

31/01/2020 | 08:47 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא מריך להתייאש. באשר לסבות לאי הצלחה: כדי לרבוע זאת יש לעקוב בעיון אחרי התגובה לטיפול ההורמונלי ובעיקר מצב הביציות, הזרע והעוברים. הרופא המטפל צריך להסביר לך נתונים אלו.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות