icsi וצורך של דיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

06/09/2017 | 12:13 | מאת: תמר

פרופסור שלום אני בת 36 בהריון לילד שני, אחרי שעברנו icsi, שבוע 18 כל הבדיקות תקינות, חשבנו לעשות בדיקת מי שפיר אבל גם גנטיקאי וגם רופא נשים אמרו לנו כי בגלל שבדיקות טובות אז אין צורך לעשות את דיקור מי שפיר. אבל אנחנו בכל זאת חוששים, האם icsi מעלה סיכונים למומים ולהפרעות כרומוזומליות? האם אתה ממליץ לנשים שעברו icsi לעבור את הדיקור מי שפיר? תודה רבה

12/09/2017 | 18:56 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לתמר שלום רב, ביצוע הפריה חוץ גופית בטכנולוגיה של ICSI איננה מעלה את אחוז המומים הגנטיים. מאחר והחשש מתסמונת דאון, עפ"י הבדיקות שעברת, הינו נמוך והבעיה המרכזית הינה גילך, אני ממליץ בחום להמנע מדיקור מי שפיר אך לשלוח לבדיקת דם המכונה verify. בדיקה זו בודקת את התאים העובריים בדמך ושוללת תסמונת דאון ותסמונות גנטיות אחרות. עם תוצאה תקינה של בדיקה זו את יכולה בבטחה להמשיך בהריון עד הלידה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות