לידה טבעית ולידת ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

12/06/2012 | 16:24 | מאת: לינוי

שלום לך יש לי שאלה קטנה האם מבחינה רפואית מה עדיף ליולדת יותר טוב לידה טבעית או ניתוח קיסרי אם זה תלוי ביולדת ולא ברופאים..? האם בישראל קיים מצב של לעשות לידה במים והאם זה בריא לתינוק ?

14/06/2012 | 10:45 | מאת: רינה שחר

לינוי שלום כל מה שטבעי עדיף על פני ניתוח לדעתי כל עוד זה אפשרי מבחינה רפואית ניתוח מבצעים כשצריך.. לא ידוע לי על מקום בו מתבצעות לידות מים ,כמובן יש סיכונים לתינוק אם לידת מים מתבצעת ע"י משהי/ו לא מקצועי ולא מיומן ולא בעל ניסיון בלידות מים.

14/08/2012 | 10:34 | מאת: לורן, מגע ומעגל

אם אין מצוקה של התינוק או סיבה אחרת כגון מבנה אגן צר, עדיף גם לאם וגם לעובר לידה טבעית ולא ניתוח. זה לא אומר שזה יהיה קל - להפך זו עבודה מאד קשה וכואבת שיכולה לקחת מספר שעות לא מועט. אבל, לזה אנחנו בנויות :-) המזל שלנו שיש היום מספר רב יחסית של "גלגלי הצלחה" מבחינת ניהול הכאב כגון אפידורל וזריקת טשטוש. יש גם אמצעים טבעיים שיכולים לעשות נפלאות: למשל רפלקסולוגיה ותנועות אגן מריקודי הבטן. מאחלת לך לידה קלה ומוצלחת, לורן כהן, מגע ומעגל

מנהל פורום לידה טבעית