מידע רפואי לידה והריון

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

31/10/2017 | 12:24 | מאת: ירדן

שלום וברכה, אני יודעת שחשוב להגיד לצוות הרפואי כל מידע רפואי אבל רציתי לדעת האם ישנה חשיבות רפואית משמעותית לעדכן את הצוות אם זה הריון ספונטני או ivf. ואם ישנה משמעות רפואית האם יש הבדל בין לידה רגילה לקיסרי. אשמח לתשובה מפורטת ולא ליידע אותי בכך שיש סודיות רפואית וכדומה.

שלום לך במענה לשאלתך, יש חשיבות לציין כל מידע רפואי, מאחר וזה מאפשר לנו לתת טיפול מיטבי ובטוח יותר. לגבי השאלות הספיציפיות שלך, חשוב לציין שזה היריון IVF , ואת מועד ההחזרה בעיקר כדי לאמת גיל היריון מדוייק. כשזה היריון ספונטני יש יותר קושי בלדייק את יום הכניסה להיריון ולעיתים יש פער באולטרסאונד בין גיל ההיריון לפי אולטרסאונד לגיל לפי וסת אחרונה. זה חשוב בעיקר כדי להמנע מיילוד מוקדם או מאוחר מהמומלץ. לגבי לידות בעבר, זה ממש קריטי לדעת אם הייתה לידה בניתוח קיסרי בעבר כדי לנהל את הלידה הנוכחית באופן שלא נסכן את היולדת והיילוד בקרע של הרחם במהלך הלידה. במצב של 2 ניתוחים קיסריים בעבר, אנחנו ממליצים על יילוד בניתוח קיסרי בלבד. מקווה שעניתי על שאלתך בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית