כוויה כימית ילד בן 6

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

01/08/2013 | 18:06 | מאת: אורטל

ד"ר אולמן שלום.הילד שליעבר ניתוח לב(פונטן)לפני חודשיים וחצי. לאחר הניתוח הוא היא מורדם מונשם ומשותק 10 ימים לאחר הניתוח. 3 ימים לאחר הניתוח דלפה לו תרופה כימית(דופמין) מהעירוי וגרמה לו לכוויה דרגה3.הכוויה ממוקמת בצד ימין של הצוואר מאחורי האוזן צוואר ועד קצת לפני הכתף.בדיון שערכו רופאים מומחים מבלינסון ושיינדר רופא אא"ג,רופא כלי דם ופלסטיקאי הוחלט שמומלץ לנתח אותו על מנת להוריד את הגלד ולאאיץ את תהליך הריפוי כדי לא תיווצר נכות קשה כתוצאה מהיצתלקות האזור. נכון לעכשיו הילד שלי עדין מתאושש מהניתוח במהלך היום הוא ניתמך בסביבת חמצן ובלילה מונשם בביפ-אפ.פיזית הוא עדין לא יושב לפרק זמן ארוך והוא עדין לא מסוגל לעמוד(לאחר הניתוח היתה לו חולשת שרירים קיצונית).הוא מטופל הפיזיוטרפיה כל יום. רציתי להתיעץ איתך מה ניתן לעשות כי אני ובעלי לא כל כך רוצים לנתח אותו לאור מצבו הרפואי.האם ישנן אפשרויות נוספות שקיימות. בברכה אורטל

שלום רב! בהחלט אפשר להמתין עם הניתוח, זה עשוי להתרפ משנית, עצמונית, ואם בעתיד הצלקת תתכווץ, ניתן יהיה לשחררה בניתוח, וזאת כאשר מצבו הכללי כבר יהיה טוב. רפואה שלימה!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית