פטמה שקועה לאחר ניתוח גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

07/04/2020 | 00:59 | מאת: אור

שלום, אני בן 22 ולפני כ-3 שנים עברתי ניתוח גניקומסטיה בשני השדיים. לאחר כמה שבועות הבחנתי שהפטמה בשד הימני שקועה ורק באמצעות לחץ בצדדיה אפשר לגרום לה לצאת, אך לזמן קצר בלבד. והשד הימני אף מעט נפוח מהשמאלי. אני כל השנים האלה האשמתי את עצמי שגרמתי לזה בכך שחזרתי לעבודה כשבוע לאחר הניתוח(עבודה פיזית), וביצעתי משימות שונות שגרמו לי לכאב באזור הניתוח.עברתי בדיקת אולטרסאונד לאחר כחודשיים והתוצאה בה הייתה שבשד הימני הצטברו יותר נוזלים בגלל זה הוא קצת נפוח. כבר עברו 3 שנים והמצב נשאר אותו הדבר. יש לי כמה שאלות: 1.האם יש אמת בהאשמה העצמית שלי בזה שאני גרמתי למצב הזה כשחזרתי לעבוד אחרי שבוע בלבד? 2. האם יש אפשרויות לתקן את הפטמה השקועה ולשאוב את הנוזלים (סרומה) שגורמים לנפיחות? האם הזרקת חומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית יכולה לעזור? איפה ניתן לבצע את הטיפולים? 3. האם כושר גופני ופיתוח שרירי חזה יכולים לשפר את המצב? או אף ירידה באחוזי שומן בגוף? תודה רבה מראש על תשובתך!!!

אני עונה בהתחשב בקושי לתת תשובה מדוייקת בהיעדר בדיקה ומעבר על החומר הרפואי. קשה לי לקבל שיש סירומה אחרי כ"כ הרבה זמן. כי אם יש, ככל הנראה מעבר לשאיבה שלה יתכן וצריך לכרות מעטפת גם וכל זאת בגישה ישירה. אימון גופני תמיד טוב, אתה לא "אשם" בשום תופעה שתארת כאן. חומצה היאלורונית עשוייה אולי להוציא את הפטמה, אבל אז היה תהיה בחוץ כל הזמן, בספק אם כדאי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית