חליתי בשפעת החזירים ושרדתי

דיון מתוך פורום  שפעת

25/05/2013 | 12:25 | מאת: יגאל גרינשטיין

בינואר 2013 חליתי בשפעת החזירים H1N1 וכן בדלקת ריאות חריפה כהגדרת הרופאים ושהייה בטיפול נמרץ ותרדמת במשך 16 יום ומאושפז כחודשיים בהדסה עין כרם ולאחר מכן כחודש בשיקום בהדסה הר הצופים. המחלה גרמה לפגיעה קשה בשרירים ועד היום אני בשיקום יום תוך קושי בהליכה, והתעייפות מהירה מכך וכן בביצוע מטלות נוספות. שאלתי: 1. האם אני צריך לעשות חיסון לקראת החורף הקרוב. 2. האם יש המלצות ודרכי טיפול נוספים להחלמתי. 3. מה ניתן לעשות להצלחת השיקום ?

שלום יגאל, 1. המלצות משרד הבריאות בנוגע להתחסנות כנגד מחלת שפעת הן שיש לעשות זאת כ ל ש נ ה בעונה המתאימה (גם אם המועמד לקבלת החיסון חלה שנה קודם לכן בשפעת). 2. בנוגע להמשך שיקומך מהאירוע הדרמטי המתואר בשאלתך- אני ממליץ לך לפנות למומחה/ית לשיקום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת