בעלי קבל בזמנו חיסון וקבל שפעת אחר כך

דיון מתוך פורום  שפעת

04/11/2012 | 12:56 | מאת: זהבית

בס"ד לכבוד ד"ר אפרים הלפרין, שלום רב. בעלי בן חמישים ושלוש ועבר ניתוח מעקפים לפני כתשע שנים. הוא לוקח תרופות קבועות וכו', ב"ה הוא פחות או יותר בסדר. הוא היה מתחסן נגד שפעת כל שנה. ואז לפני כשנתיים או שלוש, אני לא זוכרת (נדמה לי שזה היה עוד לפני שהכניסו לחיסון את שפעת החזירים), הוא קבל שפעת קשה, בדיוק כשבועיים אחרי שהוא קבל את החיסון. לפני זה הוא לא היה מצונן במיוחד או משהו כזה. מאוד נבהלנו, מה עוד שגם ככה הוא סובל מפוליפים באף וכו'. היה לו חום מאוד גבוה, והוא קבל את זה ממש קשה. אבל ב"ה הכל עבר בשלום. שנה אחר כך, הוא פחד מאוד מהחיסון ולא לקח. אבל נשארה לנו הטראומה הזאת של התופעת לוואי של החיסון. ודוקא בגלל שהוא עבר עם הלב, זה היה עוד יותר מפחיד. אנחנו יודעים שאתה מאוד מאוד מתמצא בנושא, ורצינו לדעת מה דעתך האם להתחסן, והאם חלילה, לדעתך זה יכול לקרות שוב. בכבוד רב זהבית

04/11/2012 | 16:14 | מאת: לזהבית

1. אין מצב שחיסון לשפעת גורם למחלת השפעת. תגובה 43. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4290198,00.html 2. מדוע חיסון לשפעת חשוב לחולי לב. תגובות 41, 60, 61, 64. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4290198,00.html

שלום זהבית, משרד הבריאות ממליץ לאנשים בגילו של בעלך ועם מחלות רקע כמו שיש לבעלך להחחסן מדי שנה כנגד שפעת. הרבה בריאות אפי

04/11/2012 | 18:13 | מאת: זהבית

בס"ד תודה רבה על התשובות ועל תשובתך ד"ר הלפרין. אבל מה לעשות לגבי הפחד מתופעות הלוואי. אנחנו משוכנעים שאז זה היה מהחיסון, ואפילו הרופא די התלבט, וחשב שיש קשר , הוא אז מאוד חקר אותנו לגבי זמן קבלת החיסון וכו'.זה שאומרים שזה לא גורם לשפעת, זה לא מרגיע אותנו, ברדיו אמרו בצורה מפורשת שיכולות להיות תופעות לוואי, כולל חום גבוה. בתודה מראש זהבית

מנהל פורום שפעת