חום גבוה ודלקת ריאות

דיון מתוך פורום  שפעת

10/03/2011 | 14:20 | מאת: קרן

שלום רב, בני בן ה-6 חזר מהגן ביום שלישי עם חום 40, לאחר מכן התחילו לצוץ לו המון פצעים בפה, ובמקביל החל שיעול שהלך והחמיר, אתמול בערב היינו אצל הרופאה והיא אמרה שזה ויראלי ונתנה לנו תרסיס לפה בלבד והורדות חום, מכיוון שהילד המשיך לקדוח מחום כל הלילה והשיעול שלו החמיר, ניגשנו שוב לרופאה שאמרה שעכשיו יש ציפצופים ונתנה לו אזניל. האם ייתכן ומדובר בשפעת החזירים או שאכן מדובר בדלקת ריאות? (הילד לא מנוזל כלל), כיצד אני יכולה לבדוק את הנושא? האם יש לי סיבה לחשוש? תודה והמשך יום טוב, קרן

שלום קרן, תאור מחלתו של בנך לא מתאים ל'שפעת החזירים', אלא יותר לזיהום חריף בהרפס או בנגיף 'מחלת הפה והגפיים'. אם את חוששת שיש לו דלקת ראות ניתן לאבחן זאת באזינה (לבית החזה ע"י רופא/ה) בשילוב עם צילום חזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת