שפעת חזירים בהריון

דיון מתוך פורום  שפעת

13/01/2011 | 16:23 | מאת: רינה

שלום, אתמול איבחנו אצלי את שפעת החזירים, וגם איבחנו הריון מאוד צעיר שבוע רביעי. הסימפטומים של השפעת התחילו ביום ראשון: חום, שיעול, כאבי ראש. כרגע מאתמול אני ללא חום וכאבי ראש, עדיין משתעלת. הרופא נשים נתן לי טמיפלו, הבנתי שעדיין לא ביצעו מספיק מחקרים על לקיחת התרופה בהריון..האם זה בטוח לקחת אותה בשלב כה קריטי של ההריון? אני מרגישה יותר טוב ואני לא סובלת מאסטמה או ממחלות אחרות... לקחתי כבר מנה אחת, האם חשוב לקחת 5 ימים מלאים, או להפסיק כשמרגישים יותר טוב? אשמח לתשובה, תודה!

שלום רינה, 1. אין בידנו עדות לכך שתרופת ה'טמיפלו' שנלקחת ע"י נשים הרות גורמת לנזק מוכח בעובר. 2. לנשים הרות שחולות בשפעת מומלץ לקחת טיפול מלא (5 ימים לפחות) בתרופה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת