האם אני בקבוצת סיכון?

דיון מתוך פורום  שפעת

08/01/2011 | 23:36 | מאת: צליל

שלום, אני בת 59, אובחנה אצלי לפני שנתיים קברנומה במוח שמעט דיממה. האם אני נחשבת למי שנמצאת בקבוצת סיכון? [ האם מחלתי בקטגורייה של מחלה נוירולוגית?] האם נטילת חיסון נגד שפעת לא תסכן אותי יותר? שאלה נוספת: בתי בסטאז' עוברת מחלקות שונות בביה"ח, כולל מחלקה פנימית, היא לא מתכוונת ליטול את החיסון,מה דעתך? תודה צליל.

שלום צליל, 1. לפי מיטב ידיעתי 'קברנומה במוח' איננה מכניסה אותך ל'קבוצת סיכון' לפתח את סיבוכי השפעת. 2. יחד עם זאת, משרד הבריאות ממליץ לבני 50 ומעלה להתחסן (כמו גם לעובדי מערכת הבריאות). 3. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות וחיסון השפעת איננו חורג מהכלל הזה. 4. רגישות-יתר ללידוקאין איננה מהווה הוריית-נגד לקבלת החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת