זני שפעת פעילים כרגע

דיון מתוך פורום  שפעת

06/01/2011 | 21:49 | מאת: דני

שלום, מהם זני השפעת הפעילים כרגע בישראל? האם החיסון נגד שפעת שניתן בחודשים האחרונים מכסה את כולם או שיש מוטציות חדשות? שאלה אחרונה: האם רשויות הבריאות בארץ מנטרות את השנים הפעילים או שאין מעקב מסודר בנושא?

שלום דני, קיים ניטור רצוף של שפעת ושל תחלואה דמוית שפעת (ILI) בארץ. נכון ל- 1.1.11 זוהו בארץ 231 חולי שפעת, מהם 119 מסוג A ו- 112 מסוג B. תת-זני ה- A כוללים 44 מקרים של H1N1 2009 ('שפעת החזירים'),73 מקרים של H3 ו- 2 לא מוגדרים. זן ה- B הוא BRISBANE/60/2008. החיסון שניתן השנה מכסה את רובם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת