חיסון לילד

דיון מתוך פורום  שפעת

05/01/2011 | 11:17 | מאת: גילי

בני בן ה-6.5 חוסן בשנה שעברה כנגד שפעת רגילה. בחיסון זה הוא מחוסן כל שנה. בשנה שעברה קיבל מנה אחת של חיסון נגד שפעת חזירים. הוא פיתח תגובה של ישנוניות למחרת. הילד לא הצליח להתעורר עד הצהריים באופן עצמאי והיה צורך לנער אותו. השנה החלטתי לא לחסן אותו וכעת אני לחוצה. האם יש עדיין טעם לחסן, שכן עפ"י קופ"ח הבנתי שהוא זקוק לשתי מנות חיסון. מה שאומר שאת החיסון הבא הוא יקבל רק בפברואר.

שלום גילי, אם בנך מקבל מדי שנה חיסון כנגד שפעת, וחוסן לפני שנה בזריקה אחת ל'שפעת החזירים', הוא יכול להסתפק השנה בזריקת חיסון אחת- עתה- ואין צורך שהוא יקבל זריקה נוספת בעוד חודש. הרבה בריאות אפי

05/01/2011 | 18:10 | מאת: גילי

כששקלתי בנובמבר אם לחסן אחות קופ"ח אמרה שיא מחסנת רק ב-2 פעמים היות וקיבל רק חיסון אחד נגש שפעת חזירים. האם לנוכח התגובה המפחידה שלו לחיסון - מומלץ עדיין לחסן? השנה שפעת החזירים דומיננטית כמו בשנה שעברה? פחות?

מנהל פורום שפעת