שפעת החזירים ושפעת רגילה

דיון מתוך פורום  שפעת

05/01/2011 | 09:41 | מאת: ליאת

שלום דר' הלפרין, לאחר הפרסומים על מותו המצער של הנער בן ה 15 ועל עוד 14 מאושפזים במצב קשה, אני היסטרית לגמרי. לא זכור לי שבשנים קודמות נפטרו בני נוער משפעת רגילה, זה היה אופייני לאנשים מבוגרים ולתינוקות. יכול להיות שהשפעת העונתית השנה היא קטלנית כמו שפעת החזירים? בשנה שעברה לא התחסנתי,היו כל מיני דעות בעניין ולא ידעתי אם כדאי להתחסן או לא. ממה שזכור לי גם אתה לא התחסנת. האם השנה כבר התחסנת או אתה מתכוון להתחסן? במה שונים החיסונים השנה מהחיסונים בשנה שעברה,הם בטוחים יותר? אני לא יודעת אם אני בקבוצות סיכון, בעקרון אין לי מחלות רקע חוץ מתת פעילות של בלוטת התריס שמטופלת ע'י אלטרוקסין. חוץ מזה,בשנה שעברה הבן שלי חלה בסוג של שפעת שאני לא יודעת אם הייתה שפעת החזירים,היה לו חום מאוד גבוה שהתקרב ל 40, שיעול ונזלת ואחרי טיפול שנמשך כשבוע עם אנטיביוטיקה ,סירופ לשיעול ואקמול,הוא החלים. אני הייתי צמודה אליו וטיפלתי בו אבל לא נדבקתי. יכול להיות שהייתה לו שפעת החזירים ואם כן,השנה הוא לא עלול להדבק? (בילדותו סבל מברונכיטיס שחלפה כשמלאו לו 9 שנים) אני מתנצלת על השאלות הרבות ,אני מאוד חוששת ומודאגת . הרבה בריאות, ליאת

שלום ליאת, 1. כל שנה מתים משפעת גם אנשים צעירים ובריאים. בשנה שעברה, בזמן מגפת 'שפעת החזירים', נראה היה שאחוז הנפטרים הצעירים גבוה יותר מבשנים "רגילות". 2. אין בידנו הוכחות שהשנה משתולל זן של נגיף שפעת שהוא אלים יותר מ"חבריו". 3. כמו בכל שנה גם השנה חיסוני השפעת מכילים 3 זנים שונים של נגיפי שפעת, כשאחד מהם השנה הוא זן 'שפעת החזירים'. יחד עם זאת, בניגוד לשני החיסונים כנגד שפעת החזירים שהועמד לרשותנו בחודשים נובמבר-דצמבר 2009- אין בחיסוני השפעת העכשוויים חומרים הקרויים אדג'ובנטים (ובאלו שנתנים במזרקים אישיים- אין גם חומרים משמרים). 4. גם אם בנך חלה בשפעת בשנה שעברה הוא עשוי לחלות בה השנה. 5. כל אדם צריך להחליט בעצמו (ורצוי בעזרת רופא/ת המשפחה שלו) האם כדאי לו להתחסן כנגד שפעת או לא. היות ואני לא משתייך ל'קבוצת סיכון' לפתח את סיבוכי השפעת עדיין לא התחסנתי. הרבה בריאות אפי

05/01/2011 | 11:20 | מאת: ליאת

היו מקרים של מוות כתוצאה מהחיסון עצמו או מהשפעותיו? שמעתי שקצת מאוחר להתחסן עכשיו כי לוקח לחיסון כמה שבועות עד שישפיע.

מנהל פורום שפעת