בהריון ולא יודעת האם להתחסן

דיון מתוך פורום  שפעת

04/01/2011 | 23:58 | מאת: נירה

שלום אני בהריון בחודש 13 ואני ממש מתלבטת האם לעשות את החיסון או לא?הבנתי שיש תופעות לוואי וזה די מדאיג. מעבר לזה הבנתי שיש שני סוגי חיסונים,אחד בתרסיס ואחד בזריקה,מה עדיף לאישה בהיריון?והאם בכלל כדאי להתחסן? תודה הילה

05/01/2011 | 00:14 | מאת: רינת

האם ידוע לך ד"ר הלפרין על מחקרים אמינים שהראו שהחיסון בטוח לנשים הרות, כלומר שאין קורלציה משמעותית בין קבלתו ובין הפלה, בעיות בלידה או בעיות לתינוק (אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, וכו').

05/01/2011 | 00:39 | מאת: מידע

א. נשים בהריון נמצאות בסיכון פי 4 לפחות (בהשוואה לנשים לא הרות) לחלות בצורה קשה ואף למות כתוצאה משפעת ובעיקר משפעת החזירים. ב. אין מחקרים המוכיחים כי חיסון לשפעת לפני או במהלך הריון מגדיל שיעור הפלות. מאידך, ישנם מחקרים המצביעים על עליה משמעותית בהפלות ובהולדת ילדים עם מומים כתוצאה מתחלואה בשפעת וסיבוכיה במהלך ההריון. ג. אין מחקרים המוכיחים קשר בין חיסון לשפעת (או כל חיסון אחר) ואוטיזם או הפרעות קשב.

שלום רינת, אינני מכיר מחקרים שהוכיחו קשר סיבתי בין חיסוני שפעת לבין "הפלות, בעיות בלידה או בעיות לתינוק (אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, וכו')". יחד עם זאת, כפי שאת יודעת, לחיסוני השפעת- כמו לכל חיסון- יש תופעות לוואי אפשריות. הרבה בריאות אפי

שלום נירה/הילה, 1. לאשה הרה מומלץ להתחסן נגד שפעת היות והיא משתייכת לקבוצת סיכון לפתח את סיבוכי המחלה. 2. החיסון היחיד המותר לשימוש ע"י אשה הרה הוא זה שניתן בזריקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת