לא ברור מה קורה...

דיון מתוך פורום  שפעת

15/06/2010 | 18:51 | מאת: קרן

לד"ר הלפרין שלום רב, בן זוגי סובל כבר שבוע ימים מחום גבוה (נע בין 37.7 ל-39.5). מעבר לזה הרופאים אמרו שהגרון שלו אדום (לאחר בדיקה - לא סטרפטוקוק). היינו במיון לפני כמה ימים, וגם אתמול בקופ"ח - בבדיקות דם לא נמצא שום דבר חריג, חוץ מקצת בעיה בכמות האינזימים. הוא חלש, לא מצליח לאכול כבר כמה ימים (אכילה בזמן שהחום גבוה גורמת הקאות), והחום לא יורד, לאחר שניסינו כמה סוגים של תרופות. היום הוא אושפז בבי"ח, לאחר ששוב לא מצאו שום דבר בבדיקות דם במיון... כל הרופאים אומרים שככל הנראה מדובר במשהו ויראלי. עכשיו אני. מאתמול גם אני התחלתי לסבול מחום (סביב ה-38). אין שום תסמיני מחלה נוספים, פרט לכאב ראש לא חזק שאני חשה עכשיו. האם יש סיכוי שזו שפעת החזירים? בתודה מראש, קרן.

שלום קרן, 'שפעת החזירים' איננה שכיחה בישראל בתקופה זו של השנה, אך כמובן שאבחנה זו (כמו גם של זיהומים נגיפיים אחרים) היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

15/06/2010 | 19:41 | מאת: קרן

ד"ר שלום , תודה על התגובה המהירה. למרות שהמחלה נדירה בעונה זו, האם הייתה ממליץ לבקש בדיקות בכל זאת? האם התופעות שאני מתארת מתאימות לדעתך למחלת שפעת החזירים? שוב תודה, קרן.

מנהל פורום שפעת