יעילות החיסון

דיון מתוך פורום  שפעת

26/01/2010 | 13:32 | מאת: סוניה

אני מתלבטת עם לחסן את משפחתי בחיסון נגד שפעת החזירים ולכן יש לי כמה שאלות * האם במקרה שאני יחוסן עכשיו יש סיכוי שבחורף הבא אני יצטרף להתחסן שוב כמו בחיסון הפעת העונתית? *האם יש תופעות לטווח הארוך בחיסון בשל המצאתו בדוחק הנסיבות? ושאלה אחרונה- ילדיי עם מגיל 5 ומטה, ולא חוסנו נגד שפעת עונתית אף פעם האם יש טעם לחסנם עכשיו

שלום סוניה, 1. בתחילת עונה הבאה (ספטמבר 2010) יומלץ לתושבי ישראל לקבל "חיסון משולש רגיל" כגד ה'שפעת העונתית'. אחד ממרכיבי חיסון זה יהיה ל'שפעת החזירים'. 2. אין ביכולתי לדעת מה יהיו - אם בכלל- השפעותיו ארוכות הטווח של החיסון כנגד 'שפעת החזירים' שקיים רק כ- 5 חודשים. 3.משרד הבריאות ממליץ לכל תושבי ישראל- לרבות לילדים מתחת לגיל 5 (ומעל גיל חצי שנה)- להתחסן בהקדם כנגד 'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת