תודה וגם...

דיון מתוך פורום  שפעת

17/01/2010 | 19:34 | מאת: ענבר

ראשית תודה על תשובותיך ד"ר הלפרין. ביתי הקטנה בת ה - 3 (עוד 3 שבועות) ובני הקטן (שנה וחודש) מיועדים לקבל חיסון כנגד H1N1 ביום חמישי הקרוב (21.1). והרי החדשות: ביום שישי חזרה הילדונת מהגן כשהיא מנוזלת מעט ומשתעלת למכביר. השיעול הלך והחמיר עד לרגע זה (יותר מ - 48 שעות מתחילת הסימפטומים) כשהיא משתעלת באופן תדיר שמפריע לה לישון. החום החל רק אתמול בערב (יותר מ - 24 שעות לאחר תחילת השיעול והנזלת) והיום הגיע ל - 40. בעבר היא חלתה כל שני וחמישי בשיעול ונזלת וחום ומתחילת שנת הלימודים הנוכחית (גן..) לא פיתחה חום גבוה כתוצאה משיעול או נזלת. היו אפיזודות של נזלת ושיעול ללא חום, השיעול שהיה עד כה השנה לא היה כ"כ מאסיבי כמו עכשיו. היא חיונית ואוכלת ושותה, ללא כל תסמינים נוספים. הקטנצ'יק עם נזלת ושיעולים ספורדיים לא רציניים. היום בבדיקת רופאת הילדים ניתן בודיקורט וונטולין באינהלציה, ונאמר שהגרון מעט אדום. כמו כן הופיעו שני נגעים על הלשון ואחד על השפה. שאלותיי: א. האם התסמינים הנ"ל עלולים להיות שפעת חזירים? ב. חלתה בעבר פעמיים במשהו שנראה כמו קוקסאקי עם סיכוי לג'ינג'יבוסטומאטיטיס הרפטי...לא ממש ידוע. אחד בטוח היה הרפאנגינה. מהיום שני נגעים גדולים על הלשון בצד הונטרלי והנגע בשפה אינו נוגע בעור כי אם באזור הורמיליון. האם ישנם וירוסים אחרים חוץ מהרפס וקוקסאקי שעלולים לגרום לנגעים בלשון שאינני יודעת עליהם? מה סביר? ג. האם לחסן אותה לשפעת חזירים ביום חמישי הקרוב במידה ואין חום? האם להמתין? ד. האם חיסון בשפעת חזירים לאחר מחלה לא מאובחנת אפשרית, הוא לא מומלץ? אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1. תאור מחלתה של בתך מתאים (גם) ל'שפעת החזירים'. 2. אני מניח שקיימים נגיפים נוספים (להרפס ואנטרו) שיכולים לגרום לנגעים בפה, אך אינני מכיר את זהותם ואת שכיחותם (כגורמים לבעיה זו בארץ) 3. כשבתך תהיה ללא מחלה פעילה ניתן יהיה לחסן אותה- אם תמצאי זאת לנכון- כנגד 'שפעת החזירים' (גם אם היא חלתה כבר בעבר במחלה זו אך אין בידיכם תעוד על כך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום שפעת