מתלבטים כמו כולם...

דיון מתוך פורום  שפעת

12/01/2010 | 16:40 | מאת: דגנית

ד"ר יקר, ישר כח על הסבלנות והמענה המהיר והמפורט, זה לא מובן מאליו... יש לי ילד בן 3 וארבעה חודשים, הוא אסמטי (לא קשה) שמטופל בתרופה הומיאופטית מאז שהוא בן שנה וחצי. לעיתים רחוקות התרופה ההומיאופטית לא מצליחה להתגבר על תנודות מזג האוויר כנראה, ואז הוא מטופל גם בבודיקורט בשאיפה. אנו משתמשים גם בונטולין בעת הצורך. אפשר לומר שהאסטמה בשליטה והוא אינו מקבל טיפול תרופתי קונבנציונלי למניעה. בשנה שעברה הוא חוסן כנגד דלקת ריאות ובשנה זו חוסן כנגד שפעת עונתית. אני,בעלי וביתי בת החמש אנשים בריאים. לאחרונה בעלי נדרש לטוס מידי פעם לאוסטריה ואנו מתלבטים: 1. האם בני נמצא בקבוצת הסיכון? 2. במידה ותשובתך חיובית, האם מומלץ שכולנו נתחסן? 3. איך הוכח שהחיסון ללא התוסף הוא בטוח? טווח של כמה זמן נדרש לאחר קבלת חיסון, כדי לדעת בוודאות שאין לו תופעות לוואי חמורות? 4. ייתכן כי בני חלה בשפעת החזירים בראש השנה, היה לו קוצר נשימה (בעקבות התקף סטרידור)נזלת ושיעולים ואף חום שעלה וירד במשך מס' ימים (חום ויראלי). במיון סירבו לבדוק אם אכן הוא חלה בשפעת החזירים כי הוא לא אושפז, ואני מנסה לבדוק היכן ניתן לבצע באופן פרטי בדיקה לנוגדנים בגוף וממה שגיליתי אני מבינה שאין מקום שעורך בדיקה כזו. מה דעתך? האם אתה מכיר מעבדה שמבצעת את הבדיקה? זה היה חוסך חיסון מיותר אולי וגם הרבה דאגה...

שלום דגנית, 1. בנך נחשב כשייך ל'קבוצת סיכון' לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים'. 2. מומלץ לו אפוא להתחסן כנגד מחלה זו. 3. התחסנות של הסובבים אותו עשויה להקטין את סיכויו להידבק במחלה זו. 4. החיסון כנגד 'שפעת החזירים' מעולם לא הוכח כבטוח ב- 100%: למעשה, אינני מכיר דבר כזה שנקרא "חיסון בטוח ב- 100%". 5. אינני מכיר בישראל מקום זמין שבו יכול הציבור לבצע בדיקת נוגדנים כדי להוכיח בדיעבד תחלואה ב'שפעת החזירים'. הרבה בריאות אפי

13/01/2010 | 08:50 | מאת: דגנית

תודה על המענה, אני תוהה ומשתפת אותך: בארץ ,לפחות, לא שמעתי בכלי התקשורת על ילדים קטנים שחלו ושמצבם קשה (למעט שתי ילדות מהשרון בנות 11 שחטפו סוג של שבץ, שזה נורא כמובן). אני מתרשמת שבארץ יש מס' רב של ילדים אסמטיים שאני מניחה שחלקם נדבקו בוירוס ולמזלנו אף לא אחד הסתבך מהמחלה (שוב,לא ידוע לי מכלי התקשורת). לכן,אני תוהה,מה הסיכוי של בני להדבק ולחלות בצורה קשה? (במיוחד כשנדמה שמימדי התחלואה אינם רבים כפי שצפו בתחילה)

מנהל פורום שפעת