אכלנית רגשית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

11/04/2012 | 20:16 | מאת: מרב

שלום רב, בת 35, סובלת מאכילה רגשית (בולמוסי אכילה ללא הקאות)כבר שנים רבות מדי, משנות העשרה. שנים יורדת מעט במשקל ועולה במהירות תוך בולמוסים שאינם נגמרים. אני בטיפול רגשי כבר 7 חודשים עם מטפלת שדוגלת בגישת הרזיה ללא דיאטה. מאז שאני בטיפול רק עליתי ועליתי במשקל. כל מה שהצלחתי להוריד בדיאטה מתונה מאוד שנה קודם לכן. אני כל כך נואשת כבר. הטיפול הזה היה תקוותי האחרונה לשים קץ לשליטת האוכל בחיי. מה עושים? באמת מה עושים?! אני אישה בוגרת, מלומדת, מוצלחת בכל שטח אחר בחיי, נשואה עם ילדים מהממים ובריאים, ובכל זאת, אינני מצליחה למגר את הטירוף הזה.אני לא יודעת מה לעשות. לא יודעת. אני לא מוכנה להמשיך ולבזבז את חיי עוד על ה"שיט" הזה., אבל מצד שני, כל מלחמותיי וכל נסיונותיי נכשלים. וכל אימת שנדמה לי שאני כבר לא במקומות השחורים של פעם, אני מוצאת עצמי שקועה עד צוואר באוכל. כבר מתקשה להאמין שיש מוצא. יש לך איזה משהו לחדש לי?! תודה רבה וחג שמח!

היי מרב אכן מתסכל שהחלק הזה בחייך מפריע להנות באופן שלם מהחלקים הנפלאים האחרים. האם את נמצאת במקביל לטיפול הרגשי גם אצל תזונאית המומחית באכילה רגשית? כאשר מתחילים טיפול רגשי ללא ליווי התנהגותי סביב האוכל (תזונאית מומחית לנושא או טיפול התנהגותי ממוקד בנושא)- הגיוני שהמשקל יעלה. מדוע? אם גופך התרגל לווסת רגשות באמצעות אכילה, אז טיפול רגשי שנוגע ברגשות בשלב הראשון, יעורר רגשות ועד שלא ילמדו כלים חדשים לווסת את הרגשות הללו, גופך יפנה למקור ההרגעה המוכר, לאוכל. חשוב מאד מאד לפיכך ללוות את התהליך הרגשי החשוב גם בטיפול התנהגותי שממוקד ברגעים הקשים ומניעתם (לא מדובר בהכרח בתפריט, קלוריות וכו', אלא בסיוע להתמודד ברגע האמת מול האוכל). אם תרצי המלצות על תזונאיות טובות, אשמח

20/04/2012 | 08:39 | מאת: מרב

הי גילי. תודה רבה על המענה. אכן, אני אשמח לקבל המלצות על תזונאיות טובות המתמחות בתחום אכילה רגשית - באיזור הצפון (קריות/כרמיאל/נהריה/עכו והסביבה). המון תודה. מרב.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית