איך מטפלים באכילה רגשית?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

14/11/2011 | 12:01 | מאת: נטע

שלום, אני בת 36 וסובלת כבר זמן רב מאוד מאכילה רגשית והתמכרות לג'אנק פוד וממתקים. בעבר הייתה לי תקופה שעשיתי דיאטה מאוזנת ומתונה וירדתי במשקל באופן איטי ובריא אבל אחר כך התחילה לי עוד פעם תקופה של אכילה רגשית, בעיקר ממתקים אבל גם ג'אנק פוד אחר ועליתי שוב במשקל אפילו יותר מכמה ששקלתי לפני הדיאטה. פחות מפריע לי המשקל, יותר מפריע לי תופעות אחרות שהן תוצאה של אכילה לא בריאה: עייפות וחוסר ריכוז, סחרחורות וכו'. אני יודעת שהבעיה שלי היא רגשית ולכן דיאטה לא תעזור כאן. אבל הייתי רוצה לדעת איך מטפלים באכילה רגשית בטיפול פסיכולוגי? האם דרך שינוי הרגלים/התנהגויות? (כלומר דרך קבלת משימות, למשל להפחית בהדרגה את הממתקים או לעשות משימות שימנעו ממני לאכול שלא לצורך?) או בדרך אחרת? אני פשוט כבר מיואשת ומתחיל להמאס לי מזה שאני גורמת לעצמי נזקים. אשמח לתגובה.

14/11/2011 | 12:11 | מאת: נטע

גילי שלום, אחרי שקראתי את הודעתך מה-20 באוקטובר לגבי אפשרויות טיפול, רציתי לשאול אם את יודעת באופן ספציפי לגבי קופת חולים מכבי. אני עדיין לא חברה בקופה הנ"ל ועוברת אליה בחודש ינואר. רציתי לדעת אם כחברה חדשה בקופה אוכל לקבל שם טיפול באכילה הרגשית שלי או שיש תקופת המתנה למבוטחים חדשים? (מכיוון שאני עדיין לא חברה בקופה אני לא יודעת אם אני עוד יכולה לשאול שם, לכן אני שואלת פה).

שוב היי האחראית על הפרעות אכילה ואכילה רגשית ב"מכבי" היא יעל נרדי. את יכולה ליצור אתה קשר ישירות ולברר אם קיימת תקופת המתנה וגם לעמוד עמה בקשר למציאת מישהי מתאימה עבורך. היא מאד נחמדה ויסודית 03-9541300 בהצלחה, גילי

שלום לך נטע הטיפול הרגשי בהפרעות אכילה יכול להתבצע במסגרת ציבורית, קופת חולים או פרטית בהתאם לרצונך ולתקציב. ישנן מסגרות המפורטות במודעה שלי מתאריך ה 20.10 ואותן מסגרות שמטפלות בהפרעות אכילה מטפלות גם באכילה רגשית. החלק ההתנהגותי שתיארת (קבלת משימות) מתקיימת בדרך כלל במקביל לטיפול הרגשי אצל תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה וזה תפקידה. מוזמנת להמשיך להתיעץ אם יש עוד צורך. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית