הפרעת אכילה (?)

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/11/2011 | 19:06 | מאת: ליאן

שלום, רציתי לדעת האם שנים של אכילה מצומצמת, שאיפה לרזון קיצוני והתעסקות ללא הרף במשקל ובאוכל, אך שמירה על משקל תקין (BMI-19.53) עדיין מעידים על אנורקסיה? הרי שהמחלה הזו מביאה לאובדן משקל משמעותי וכן לתת משקל.. אודה לתשובתך.

שלום לך. מבחינה אבחנתית "יבשה", הסמפטומים שתיארת יקבלו עפ"י ספר האבחנות הפסיכיאטרי הגדרה של ה"פרעת אכילה לא ספציפית" (EDNOS) ולא של אנורקסיה נרבוזה, אך מבחינת ההבנה הקלינית, הסבל שנגרם לגוף ולנפש והתכנית הטיפולית, לא יהיה הבדל גדול בין מצב זה לבין מצב שמוגדר כתת משקל ( BMI = 18) אם השאלה מתארת את מצבך הרי שמומלץ שתפני לטיפול בלי קשר למשקל על מנת להפוך את נושאי המשקל והאכילה לפחות מרכזיים בחייך. בהצלחה! גילי

08/11/2011 | 16:31 | מאת: ליאן

התיאור של ההפרעה הוא אכן עליי. התיאור הוא בגדול, לא הזכרתי הרבה דברים נרואיים שגורמים לסבל פיזי ונפשי משמעותי.. שאלתי את זה, כי אני יודעת שיש בעיה, אבל לא הצלחתי להתמקד בהגדרה, לפעמים שמגדירים לך משהו ומעמידים לך אמת מסויימת מול העיניים, אז איכשהו זה מצליח לזעזע אותך ולחלחל פנימה, כנראה שמשהו בי דפוק, כי לצערי, למרות האבחנה המקצועית..אני עדיין לא מצליחה לראות את הטיפול באור חיובי. בכל אופן תודה!

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית