אכילה כפייתית או סתם שעמום?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

28/06/2011 | 22:31 | מאת: ירון לונדון

שלום, אני בחור בן 21 במשקל וגובה תקינים. בשנה האחרונה אני אוכל ללא הכרה. ארוחה, ועוד ארוחה, עוד נישנוש ועוד נשנוש, לפעמים לאורך יום שלם. מרגיש כאילו אין לי תחתית. אני מייחס את זה לנטייה שלי למצבי רוח. הדבר מונע בעדי לעיתים מלצאת לבלות, ובאופן כללי גורם לתחושה (פיזית ונפשית) לא טובה. לאחר הזלילה, אני מצטער על ההפרזה ומבטיח לעצמי ש"ממחר אני מפסיק". כמובן שביום למחרת אינני עומד בהבטחתי לעצמי וממשיך לזלול. האם התקפי האכילה המופרזים הללו מבטאים הפרעת אכילה? מה הם המאפיינים של הפרעות אכילה? רוב תודות.

שלום לך ירון לונדון :) התיאור שלך מסביר היטב כמה אתה סובל מהמצב וכמה קשה לך לעצור אותו. ישנם מספר סוגים של הפרעות אכילה עם כל מני קריטריונים, אבל לדעתי השאלה האם אתה נכנס להגדרה זו או אחרת הנה פחות רלוונטית. את האכילה הרגשית שאתה מתאר קשה לעצור בהחלטה של "ממחר אני מפסיק" ויש לה בהחלט קשר למצבי הרוח שאתה מתאר. אני חושבת שזה זמן מצויין עבורך לפנות לטיפול רגשי בליווי טיפול של תזונאית ולעצור את המצב לפני שהופך להרגל של שנים. אתה יכול לפנות לאחת מהמרפאות המתמחות בהפרעות אכילה, שכן גם אם זו לא בדיוק הפרעת אכילה, הרי שזו הפרעה שקשורה לרגש ולאוכל ולכן זו הכתובת. ישנה רשימת מקומות מתאימים בפורום בהודעה מתאריך 24.3 מקווה שזה עוזר. אם יש עוד שאלות מוזמן לכתוב. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית