יורדת במשקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

28/06/2011 | 10:17 | מאת: צילה

כל חיי אני מפסיקה לאכול כשמשהו קורה, המשקל הקבוע שלי הוא 47 קילו. אני בת 46 נשואה עם ילדים. לפני שנתיים בערך הפסקתי לעשן ועליתי ל-64 קילו, זה המשקל הכי גבוה שהגעתי. אבא שלי נפתר לפני קצת יותר משבוע ועכשיו אני יורדת במשקל שוב. הגעתי ל-60 קילו. אני גם סובלת מחרדה חברתית קלה. אני לא יכולה לאכול, שום דבר לא טעים לי, אני נגעלת מאוכל. יש לי גם קצת חולשה הידיים רועדות לי.

שלום לך צילה אני מצטערת לשמוע על האובדן של אביך. זו וודאי תקופה קשה. הירידה בתיאבון כתגובה למצבים רגשיים משוייכת לקטגוריות של חרדה ודיכאון ולא להפרעות אכילה, כי הירידה במשקל אינה נובעת מרצון לרזות עוד ועוד אלא מתחושה של חוסר תיאבון במצב רגשי קשה. אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר (לא להיבהל) ולשקול להיעזר בטיפול תרופתי שיסייע לך לעבור את התקופה הקשה הזו ולהפחית את הסמפטומים הפיסיולוגים שאת מתארת בינהם חוסר תיאבון, רעידות ידיים וחולשה. אם ירדת כ"כ הרבה במשקל בזמן כה קצר - כדאי לפנות במהרה כדי לחזק אותך. בהצלחה! את מוזמנת לכתוב כאן בכל עת מה שלומך. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית