לעיסה- יריקה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

25/06/2011 | 23:58 | מאת: יערה

שלום וברכה, אני בת 25 עשיתי דיאטה בשנתים האחרונות וירדתי 20 קילו,כרגע משקלי ממש מעט מעל הממוצע. במהלך הדיאטה היו תקופות בהם אכלתי כל מיני מאכלים בעיקר מתוקים ,לעסתי אותם ואז ירקתי (כמובן שעשיתי זאת כי היה לי צורך להרגיש את הטעם בפה, אך לא יכולתי להרשות לעצמי לבלוע אותם.) יש לציין שכיום אני מטופלת אצל דיאטנית וניזונה מדיאטה מאוזנת, אך בנוסף ממשיכה לללעוס ולירוק מזונות אחרים מעבר לתפריט שלי...מרגישה שכך אני חיה על שני העולמות. לאחרונה ממש הגעלתי את עצמי כי התחלתי לעשות זאת גם על מזונות שהם לא דברי מתיקה, כמו לחם. יש לציין שאני טובה בזה, ושום פירור לא נכנס לגופי.. אך מעבר לתחושת הבהמיות, מקונן בי הפחד כאילו שלא לא נשלט בי ולא אוכל להפסיק עם זה כשארצה... האם זו הפרעת אכילה, והאם ייתכן שאני משמינה מכך (בהנחה שלא נכנס לי פירור לפה כשאני לועסת). אשמח מאוד לתשובתך, שבוע טוב

היי קשה לי לענות על העניין הקלורי של אם נכנס משהו, אך אני יכולה להבין את החשש שלך. למעשה פתחת הרגל שמאפשר לך להנות משני העולמות אך גורם לך לתחושה לא טובה עם עצמך, ולתחושה שאת תלוי בהרגל שאת לא גאה בו. למעשה לא שינית את הרגלי האכילה אלא הוספת את היריקה וכך עקפת את ההתמודדות הבאמת קשה של ויתור על שימוש באוכל כנחמה. אני מציעה לך להיעזר בליווי מקצועי לתהליך ה"גמילה" אם תחליטי לוותר על ההרגל. אין בו פסול בפני עצמו אך הוא משמר תחושה של אשמה ובושה שכנראה הרגשת קודם על המשקל העודף, ולא נותן לך באמת להיות משוחררת מבחינה רגשית. מוזמנת לעדכן מה חשבת. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית