בעיה- תיאבון מוגבר

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/06/2011 | 22:52 | מאת: תמר

שלום רב, יש לי תיאבון מוגבר ואפילו תמידי, כמעט כל היום, על אף שאני מנסה לאכול מסודר וכמויות שאמורות להשביע. התיאבון מופיע עם חולשה ועייפות בשנתיים שלוש האחרונות התופעה מתעצמת לאחר ירידה במשקל של כשני קילו בלבד (והם שני קילו מיותרים בהחלט). רק לאחר עלייה במשקל בחזרה, וקצת יותר.. התיאבון נרגע וגם החולשה. חשוב לציין ששנים רבות שמרתי היטב לא להשמין ואולי לפרקים אכלתי מעט מדי. בדרך כלל משקלי היה בין 50 ל52 ק"גוגובהי 164 נהגתי גם לעסוק בספורט. היום משקלי 57 ק"ג. שאלותיי: האם התקופות ששמרתי בקפידה יכולות להיות סיבה לתופעה והאם ניתן לטפל בזה. אם חסרים נתונים נוספים..אוסיף לאיזה גורם מקצועי נכון לפנות בנושא זה..האם זה נראה כמו הפרעת אכילה?

שלום לך. תחושת רעב תמידית היא תענוג מפוקפק, ובייחוד עם חולשה ועייפות. ראשית, עלייך לפנות אל רופא המשפחה על מנת לשלול גורם גופני לעניין. לעיתים עייפות שנגרמת מסיבה גופנית (לדוגמא מחסור ב B12), גוררת רעב כדרך של הגוף לנסות ולהעיר את עצמו, ויש עוד מעגלים שונים כאלה שעשויים להשפיע על הרעב או לגרום לו. לכן, רק לאחר בדיקה מקיפה על ידי רופא משפחה ערני שאת סומכת עליו, יהיה עלייך לבדוק את העניין הרגשי. המון בהצחה. עדכני מה קורה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית