אכילה רגשית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/06/2011 | 14:09 | מאת: נטע

שלום, בעבר כתבתי פה ועכשיו אני שוב חוזרת אחרי תקופה מסוימת שלא הייתי כאן. קראתי כמה מההודעות האחרונות פה ודי הזדהיתי עם הנושא של אכילה רגשית. אני מתמודדת עם העניין כבר תקופה מאוד ארוכה. לאחרונה עליתי במשקל והגעתי למשקל ולBMI שבחיים לא הייתי בהם. חשבתי שמכאן תבוא הישועה ואני אתחיל לקחת את עצמי בידיים אבל זה לא קורה. גם זה שאני סובלת מכאבי גב והרופא הזהיר אותי שלא להשמין עוד כי עודף משקל כידוע גם הוא יכול להשפיע על הגב והבטחתי לעצמי לעשות מאמץ רק בשביל זה, כדי לא להוסיף עוד משקל על הגב אבל זה לא קורה. החולשה שלי היא בעיקר כשאני בעבודה, אני משתעממת או שצריכה לעשות עבודות שאני לא אוהבת ואז מנחמת את עצמי עם ממתקים ושטויות. (ואני גם לוקחת אוכל רגיל לעבודה אבל זה לא עוזר ולא מונע ממני לאכול גם ממתקים). מן הסתם בגלל כאבי הגב שלי אני גם לא יכולה לעשות ספורט שקצת יאזן את המשקל. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על הדחף הזה לאכילה של דברים שלא תורמים לי ואף מזיקים?

שלום נטע האם הנך בטיפול אצל תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה? ליווי כזה בדגש על החלק הקוגניטיבי וההתנהגותי (מחשבות והתנהגות) צפוי לסייע לך

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית