כבר לא יודעת איך להתמודד עם עודף המשקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/04/2011 | 15:06 | מאת: עדי

עד גיל 11 הייתי ממוצעת וללא מודעות לנושא המשקל. בגיל 11 חליתי במחלה קשה והגעתי למשקל נמוך. החלמתי לחלוטין. ומגיל 12 אני שמנה. אציין כי חרוב הנשים במשפחה יש עודף משקל גדול. מגיל 12 אני בדיאטות. כל הסוגים והמינים עם ספורט בלי ספורט. עולה יורדת במשקל. גובהי 160. נעה במשקל. בת 37. אמא לילד. בנוסף אני בטיפולי פוריות. מקבלת המון הורמונים. בעיקבות ההורמונים דיכאונות = אכילה, ועלייה במשקל ללא שליטה. אני כן עושה ספורט עכשיו המון המון הליכות, אחרת בוודאי היתי מגיעה שוב ל 100 קג. כלומר - יש לי בעיית עודף משקל גם כמבנה גוף והרגלי אכילה מבית, גם טראומת ילדות שקשורה לנושא המשקל וגם בעיית פוריות שמשפיעה/מושפעת מהנושא. למדתי לקבל ולאהוב את עצמי ככה אבל לא נוח לי להיות כל כך גדולה. זקוקה לעצה בנושא.

שלום לך נשמע שמה שאת זקוקה לו אינו דיאטה מפני שהדגש אינו על משקל עודף אלא על תנודות קיצוניות במשקל. ולכן, את זקוקה לליווי מקצועי הכולל תזונאית טובה המתמחה בהפרעות אכילה, טיפול פסיכולוגי שיסייע לווסת רגשות שלא באמצעות אכילה. כל אלה תוכלי למצוא ללא תשלום תחת קורת גג אחת במרכזים הציבוריים המתמחים בטיפול בהפרעות אכילה כפי שמוצע ברשימה שפרסמתי בתאריך 24.3 ניתן לקיים טיפולים שכאלה גם דרך קופת חולים וגם באופן פרטי נשמע שנגרם לך סבל רב ושאת זקוקה לתמיכה כדי להתמודד עם שלל האתגרים הרגשיים והגופניים בפרט תחת טיפולי פוריות שאינם פשוטים כלל לגוף ולנפש הרבה בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית