טיפול במרפאה מטבולית בבי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

19/06/2009 | 14:07 | מאת: ליהי

ראשית,ברכות על פתיחת הפורום.אני מצרפת משהו שכתבתי בפורום מקביל:אני בת 28.גובהי 1.60 ומשקלי 43.סבלתי מאנורקסיה בשנות ההתבגרות ,טופלתי והחלמתי לחלוטין. לאחרונה חלה הדרדרות במצבי בעקבות טראומה שעברתי.ירדתי ממשקל של 48 למשקלי היום.אומנם לא הרעבתי את עצמי כמו פעם,אבל התמכרתי למשלשלים בכמויות גבוהות מאוד ואני מבצעת התעמלות אירובית מידי יום כשעה,באופן התמכרותי(מאלצת את עצמי גם כשאני מרגישה על סף עילפון). בדיקות הדם תקינות.דופק איטי(52 פעימות לפי תרשים אק"ג) ולחץ דם נמוך(70100). לאחרונה הרגשתי הפיזית הורעה.אני חשה לחץ בחזה,רעד לא רצוני,קשה לי לעמוד בעיקר בבקרים,אני בקושי מתפקדת בעבודה וחשה עייפות רוב היום. אני מבינה שמצבי לא טוב.מתביישת ללכת לרופאת משפחה ולספר לה על זה.אבל מבינה שהגיע הזמן לחזור לטיפול.הייתי רוצה לבוא אליכם לטיפול(אני גרה במבשרת ציון) אבל לא יודעת במה זה כרוך והאם צריך להביא טופס 17 או שאפשר לפנות בדיסקרטיות ובעצמיות.והאם אצטרך אשפוז או שיש אפשרות למסגרת חוץ,ואם כן באיזה תדירות ניסיתי לאכול יותר כדי לאושש את עצמי,אבל אני לא מצליחה כ"כ.יש לי בחילות וממש לא מתחשק לי לאכול ונראה לי שבקצב הזה המצב ימשיך להחמיר,אני ממש מרגישה שאני על סף קריסה . אשמח למעט פרטים וכן אם תוכלי לכוון אותי למי לפנות.תודה. בעקבות כך ד"ר יוספה אברהם התעקשה שאגיע לפגישה עם פרופ בארי.ואכן נפגשנו.גיליתי רופא מדהים,מתחשב ורוצה לעזור.החלטנו על התחלת טיפול במרפאה.בנתיים אני אמורה להפגש איתו עוד שבועיים כשיחזור מחו"ל והתדירות שהוא אמר לי להגיע היא אחת לשבוע.לא הספקתי לשאול אותו את כל השאלות(כי הוא קיבל אותי בזמן מרפאה )אבל אולי תוכלי לעזור לי:האם כחלק בלתי נפרד מהגעתי אליו אני גם אפגש עם פסיכולוגית??(והאם זאת את??את עובדת במרפאה הזאת?.)ודיאטנית??זה משהו מובנה או שהוא התכוון שאגיע רק אליו??והאם מבוצעים בדיקות דם ומעקב רפואי במרפאה עצמה או ששולחים לקופ"ח?? אשמח לתשובות כי אני קצת מבולבלת ומפחדת לקבל "רגליים קרות". תודה.ליהי.

ליהי שלום. טוב שפנית לטיפול ולכאן ראשית רציתי להגיד שמחקתי מהודעתך את מינון המשלשלים שאת נוטלת וזאת מתוך שיקול מקצועי של שמירה על הפורום עם כמה שפחות תיאורים קונקרטיים בנוגע לדרכי הירידה במשקל. בנוגע להדסה. אני מנהלת פורום זה שלא מטעם היחידה הפסיכיאטרית של הדסה עין כרם אך אני במקרה עובדת שם. אכן ישנה יחידה לטיפול בהפרעות אכילה שפרופ' בארי עובד בצמוד אליה. בד"כ אם אין צורך באשפוז (ויתכן שיש צורך אם מצבך הגופני והנפשי קיצוני כמתואר), אז בנוסף לטיפול המטבולי ישנו גם טיפול פסיכולוגי וליווי של תזונאית. יתכן שפרופ' בארי טרם דבר איתך על כך אך אם אין סיבה מיוחדת, סביר שהוא היה מפנה אותך למרפאה הפסיכיאטרית בכל מקרה. אם כן, בנוסף לביקורים אצל פרופ' בארי, פני באופן עצמאי למרפאה הפסיכיאטרית שלנו לקבוע תור לפגישת היכרות ראשונית, בה פסיכולוג יראיין אותך, יקבל תמונה על מצבך העדכני ויציע לך את הטיפול המתאים. (תוכלי להגיע לטלפון של המרפאה הפסיכיאטרית למבוגרים, בחיפוש באינטרנט או דרך המרכזיה הטלפונית של הדסה) כשפרופ' בארי יחזור הוא יעמוד בקשר עם המרפאה (אימרי לו שפנית למרפאה) ויעביר ויקבל את המידע הנחוץ לשיתוף הפעולה המקצועי. אני אכן עובדת במרפאה זו אך לא ניתן להבטיח שאני אקבל אותך. עם זאת הצוות הנו מקצועי וחם ביותר ואני בטוחה שתהיי בידיים טובות. אם יש לך שאלות נוספות אנא כתבי. נשמע שמצבך הפיסי חמור ביותר. אל תרימי ידיים ואל תתני למצב הנפשי הזמני הזה, להשפיע על חייך ובריאותך באופן בלתי הפיך. שמרי על עצמך ועדכני אותנו כאן בהצלחה, גילי

19/06/2009 | 16:16 | מאת: ליהי

תתודה על המענה המהיר.סליחה על התיאורים,אין לי כוונה לגרום למי מהקוראות ךהחרפת הבעיה אך השתמשתי בהם כדי לתת קנה מידה להערכת מצבי.אני מקבלת את מה שכתבת. ולגביי הטיפול-כנראה שהוא עדיין לא העלה את האופצייה הזאת כיוון שהעלתי בפניו את הבעייתיות כיוון שאני סטודנטית שנה חמישית לרפואה והחשש הוא שזה יעצור אותי להתקבל להתמחות(שהיא התמחות לוחצת...),לכן הוא הציע את עזרתו הבלעדית.לא ידעתי שהוא עובד בצמוד למחלקה הפסיכיאטרית ולכן כחלק נפרד ממנה,כחלק מרפאתי לטיפול בה"א.ולא נראה לי שאוכל להגיע אליכם,יהא המחיר אשר יהיה.אני אצטרך למצוא פתרונות אחרים מסווגים פחות. תודה בכול מקרה,וכל הכבוד על העבודה המבורכת שאת עושה כאן. ליהי.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית