בולמוסים קשים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/04/2011 | 13:21 | מאת: איילה

שלום גילי. שמחה שמצאתי את הפורום הזה. אני בת 39 ונמצאת במעגל הדיאטות מגיל 8. ב- 10 השנים האחרונות הייתי בקבוצת תמיכה להרזיה, שבתוכנית שבה הצלחתי להתמיד לכל היותר שבוע-שבועיים. היה פטנט "מנה מותרת" שאיפשר פעם בשבוע לאכול מנה אקסטרא ובה כמובן נפלתי. לא משנה אם לקחתי מתוק, מלוח. תמיד בסופה רציתי עוד וה"עוד" הפך להמון. לא יודעת כיצד להתמודד עם בולמוסים קשים. אתן לדוגמא את השבוע האחרון: סיימתי 7 ימים בהם שמרתי ואכלתי מנות מדודות, עפ"י המלצת דיאטנית. ברגע אחד של מחשבה "מגיע לי" פשוט פירקתי את המקרר. אין דרך אחרת לתאר זאת. אכילה כמו מטורפת, עוד מנה, עוד פחמימה, עוד סוכרים. בגלל שהבית שלי נקי, לקחתי 100 ש"ח וקניתי מכל הבא ליד בפיצוציה. בשבוע העליתי 7 ק"ג (מדדתי, בדוק!). בכל פעם מרימה את עצמי בכוח מהנפילה וממשיכה בתוכנית. אבל איך ממשיכים ככה? איזו מין איכות חיים זו? טופלתי במשך שנים ע"י פסיכולוגית, הייתי במכון להפרעות אכילה של מכבי, דיאטנית קלינית והוליסטית, OA ועוד מסגרות. הכל טוב ויפה, עד הבולמוס ומשם ואילך - התאבדות. אין דרך אחרת לתאר זאת. לא יודעת איך יוצאים מהמעגל הנוראי הזה. העליות המהירות במשקל משפיעות עלי גם בריאותית וגם מבחינה מורלית. מרגישה רע ורוצה לצאת מזה. אנא עזרתך. איילה

שלום איילה אכן משמח שמצאת את הפורום. אני ממליצה לך לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי הממוקד בהפרעות אכילה. כיוון שטופלת שנים בטיפול פסיכולוגי, טיפול ממוקד שכזה יכול לסייע לך להתמודד בדיוק עם הנקודה הספציפית שבה את מתקשה, דרך תרגול חי וממוקד של התמודדות מול אוכל, התמודדות בסופר מרקט, תירגול של אכילת מתוק מבלי לגלוש לבולמוס וכו. קיים מכון שכזה ברמת החייל אותו מנהל ד"ר אוהד הרשקוביץ. אני לא מכירה את עבודתו מקרוב אך משיחות שערכתי איתו נשמע שהוא מקצועי. מקווה שזה יתאים. אם תרצי שנחשוב יחד על עוד רעיונות את מוזמנת לכתוב שוב כאן או למייל [email protected] גילי

15/04/2011 | 13:20 | מאת: איילה

חשבתי שיש איסור אתי לפרסם בפורומים. הדר' שהמלצת עליו, הוא אולי מקצועי, אבל בפועל, המטפלים במרכז הם מטפלים צעירים, לאו דווקא פסיכולוגים אלא כאלו שלמדו תואר בcbt, שמקבלים שכר נמוך ביותר. ממליצה לגשת לטיפול לפסיכולוג פרטי. גם זול יותר, גם יודעים את מי מקבלים.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית