יומן אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

07/02/2011 | 22:19 | מאת: ר.י.

אני חייבת להודות שכבר לארוחת הערב ששתי למלא דף בפנקס אבל זה רק תיסכל אותי יותר לכתוב שאני מגעילה את עצמי. את חושבת שזה מה שאני אמורה להרגיש?.... כי בינתיים זה לא כיף. בקשר לרשימה של דברים שאני אוהבת לעשות, ברגעים שאני רוצה לאכול כל הדברים שאני אוהבת לעשות נבעטים באגרסיביות מהמחשבות שלי. לתזונאית ולטיפולים שונים כרגע אין באפשרותי ללכת, כבר כתבתי קודם. בנוגע לתרופות, נניח ויש לי גישה חופשית, ישירה וחוקית לחומרים נקיים בודאות, עדיין לא תמליצי? (אני מניחה שלא, הייתי שמחה לדעת למה)

היי כל הכבוד שכתבת ביומן האכילה! המשיכי לנסות עם הכתיבה ביומן עוד כמה ימים. נסי לראות האם נוצרת בהדרגה השהייה של הפנייה לאוכל. גם אם ההרגשה רעה בהתחלה, יומן אכילה בד"כ מסייע להפחתת האכילה האימפולסיבית גם חומרים "נקיים" הנם בעייתיים כי הקנאביס (אני מניחה שעל זה אנו מדברות), בנוסף להשפעותיו על תיאבון (לכאן או לכאן) נוטה להקהות תחושות רעות, ובכך מוריד את המוטיבציה של האדם לתהליכים של שינוי ושיפור. יש מחקרים שמראים זאת, יש מחקרים שמראים אולי ההיפך, אך אני יכולה להגיד שמהנסיון הקליני שלי, ההשפעה של חומרים אלה על יכולתו של אדם להשתפר באופן אמיתי, היא השפעה דומיננטית ושלילית. בנוסף לכך, יצא לי לראות מטופלים ששימוש בקנאסים לאחר תקופה מסויימת הוציא החוצה מחלה פסיכיאטרית שהייתה רדומה (כגון סכיזופרניה או הפרעה בי פולארית), התפרצות שגרמה לנזקים ארוכי טווח ולצורך לטיפול תרופתי מאסיבי בהמשך החיים. אני מצרפת לינק על השפעות שונות של קנאביס http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4019855,00.html המשיכי לכתוב ביומן ועדכני. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית