טיפים לאכילה מסודרת?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

07/02/2011 | 13:54 | מאת: ר.י.

שאלה אחרונה, מכיוון שלא הגבת להודעה הקודמת שלי. מאחר ואת לא דאטנית אני לא בטוחה שתהייה לך תשובה אבל כמישהי שמתעסקת בזה האם יש לך טיפים כלשהם להנעת המחשבות מאוכל לדברים אחרים? (אני יודעת שלאנורקטיות יש אחלה רעיונות אבל אני בכוונה לא רוצה להכניס את עצמי שוב לאתרים שלהן, הכוונה שלי היא לאכול בריא ונכון, ולא להגיע לקיצוניות) תודה.

שלום לך אני מתנצלת שלא עניתי על ההודעה הקודמת. לעיתים כאשר מוסיפים הודעה לשירשור קודם, אני מפספסת את זה, בניגוד להודעה חדשה שמופיעה באדום בתחילת הפורום כמו שעשית כעת (תמיד עדיף לעשות כך). לשאלתך, הקודמת, ישנן תרופות שמפחיתות את הדחף לאכילה. הן דורשות בירור ומחשבה עם פסיכיאטר, ויש להן לעיתים תופעות לוואי מסויימות, אך זה עדיף מאשר לעשות "טיפול עצמי" בחומרים נגישים אך בלתי חוקיים כפי שציינת, וזה כי כידוע לך, החומרים הנסחרים באופן לא חוקי, עשויים להיות מהולים ברעלים שונים, הם ממכרים, יש להם השפעה מובהקת של ירידה במוטיבציה של אדם לטפל בעצמו מבחינות שונות, ולא כדאי להיות תלויים בהם, גם בגלל הנ"ל, וגם כי יש בהם לעיתים קרובות מחסור בשוק.... התאמה של תרופות פסיכיאטריות (לא רק לדיכוי תיאבון, אלא לעיתים גם לטיפול בדיכאון או אפילו בהפרעות קשב), נותנות פעמים רבות אפקט דומה לאפקטים ה"חיוביים" של חומרים ממכרים בלתי חוקיים, אך בתרופות החוקיות מנוטרל אלמנט ההתמכרות, ידוע מהו בדיוק החומר הפעיל וניתן להשיג את התרופות תמיד בלי תלות בגורמים לא ידועים... אני שוב ממליצה לך על תזונאית לקבלת טיפים מהסוג שאת זקוקה לו וזה כדי לראות מה מתאים לך (כבר ראית שלפחות דבר אחד שגורם לרוב האנשים לרעב-גורם לך לשובע, ולכן חשוב שהפתרונות יהיו מותאמים אישית) מה שאני כן יכולה להמליץ לך עליו, הוא ניהול יומן אכילה, אותו תמלאי בכל פעם שאת חושבת על אוכל, או אוכלת : יומן שיש בו עמודות של: -מה האירוע+יום ושעה (לדוגמא:יום א, 12:00 בצהריים, יושבת לראות "האח הגדול") -מה אני חושבת: (לדוגמא: "בא לי לאכול משהו/איזה כייף לבחורה הזו כי היא רזה/אין לי כוח ללכת מחר לעבודה") -מה אני מרגישה: (לדוגמא:"משעמם לי/עצוב לי/אני מתרגשת/אני מפחדת") -מה התחושה שאני רוצה להשיג באמצעות האכילה כעת: (לדוגמא:"אני רוצה להיות שמחה/ זה ירגיע אותי/זה יתן לי מרץ ללכת לעבודה") -האם אכלתי ומה אכלתי: (לדוגמא:"אכלתי שני תפוחים") -מה הרגשתי לאחר האכילה: (לדוגמא: "עדיין משעמם לי/אני מרגישה יותר שבעה ורגועה) יומן שכזה אמנם קשה ליישום לעיתים, אך יעילותו גבוהה מאד בהבנת מה קורה לך וגם בהפחתת האכילה. באופן כללי מוטב שתעשי לך רשימה של דברים שאת אוהבת לעשות ותנסי להסיח את הדעת באמצעותם בעת הצורך (בזמנים שהאכילה תופסת מקום מרכזי). היומן נראה אולי מסובך אבל אני מאד מאד מאד ממליצה לך לנסות ולראות. אין לי מה להפסיד . עדכני מה חשבת גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית