האם אפשר להפסיק את זה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/01/2011 | 16:47 | מאת: ח.א

אני בת 40 נשואה באושר ואמא ל- 3 ילדים מקסימים, יש לי 5 ק"ג עודף במשקל,שנים אני נלחמת בזה. יש איזה מטרה באופק , אני מציבה לי מטרה ועומדת בה ומורידה יפה, לאחר שהשגתי את המטרה שוב חזרה.. זה מתבטא באכילה מרובה, אני טיפוס ספורטיבי, עושה פעילות גופנית וניראית טוב אבל בתקופה שלכאורה אין לי מטרה ואני כל כמה ימים זוללת בלי הכיר (בסתר כמובן) אני מרגישה נורא עם עצמי. זה משהוא בלתי נשלט. איך אפשר לטפל בזה? דיאטנית לא תעזור, אני יודעת בדיוק מה לאכול ומה לא ומתי, אני מאוד ממושמעת ויש תוצאות, אבל שוב מגיע הרגע הבלתי נשלט.. תודה

שלום לך. את כותבת על חמישה ק"ג שמציקים לך, אך הדבר המשמעותי שניבט מבין מילותייך הוא תחושת חוסר השליטה שמתלווה לאכילה בתקופות מסויימות והבושה שאת חשה עד כדי אכילה בסתר. בהקשר זה בהחלט ניתן וכדאי לטפל במצב. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול רגשי אצל מטפל המומחה בהפרעות אכילה ואכילה רגשית. ישנן אפשרויות טיפול בהודעה מהימים האחרונים בפורום. בהצלחה! גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית