בת 14 - הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

15/08/2010 | 08:52 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בתי בת 14 סובלת מהפרעת אכילה... היא אוכל כמויות, גונבת אוכל וכשהיא לבד בבית היא גם מכינה לה כל מיני דברים מחומרי גלם שיש בבית. גובהה 1.55 מ' ומשקלה כ-80 ק"ג!!! אנחנו מאוד מודאגים וגם היא מודעת לבעיית ההשמנה שלה, קשה לה עם זה, היא לא מצליחה לאסוף כוחות כדי להתמיד בדיאטה ומודה שאוכל הוא הנחמה שלה... מעין מעגל ייסורים כזה שבו היא אוכלת, משמינה, נכנסת לדיכאון וממשיכה לאכול שוב. אין לה כמעט חברות ועכשיו בזמן החופש זה מעציב אותה מאוד כך שיש עוד "סיבה" לאכול... מיותר לציין שקשה וכואב לי לראות אותה סובלת, זה משפיע גם עליי ואני די עצובה ומדוכאת בזמן האחרון. היא לא מוכנה ללכת לייעוץ ו/או למסגרת של שמירת משקל. מה עושים?? אני דואגת לעתיד שלה. דואגת לבריאות שלה ולחיי החברה שלה, מפחדת שהיא תיכנס לדיכאון מהבדידות החברתית הזאת!! בבקשה עזרה! תודה.

שלום לך צר לי לשמוע על הסבל של בתך. בתך זקוקה ללא ספק לטיפול מיידי, נפשי ורפואי. מצבה מסכן לא רק את נפשה וחיי החברה שלה, אלא גם את בריאותה. כקטינה, אתם ההורים אחראיים לבריאותה (גם מבחינה חוקית), ויש לכם היכולת לחייב אותה לקבל עזרה. אם אתם תהיו נחושים וברורים בדרישה הזו, תוכלו להביאה לטיפול. אם עדיין תסרב, יש לכם אפשרות לפעול לפי חוק הנוער ולהפעיל הליך של בדיקה רפואית כפויה דרך פקידת הסעד. כולי תקווה שלא תצטרכו להגיע לכך. אתם יכולים להסביר לבתכם שבדיוק כפי שהייתם מחוייבים מבחינה חוקית להשיג לה טיפול לו הייתה חולה, או להשיג לה מזון לו הייתה רעבה, כך אתם מחוייבים לדאוג לבריאותה במצב זה ואחרת אתם נחשבים הורים מזניחים שלא מספקים לבתם הקטינה את הטיפול הרפואי שהיא זקוקה לו ובכך שותפים לפגיעתה העצמית. אני מקווה כאמור שזה יספיק כדי להביאה לבדיקה אצל רופא משפחה ומשם ליחידה להפרעות אכילה. בהצלחה רבה. גילי

20/08/2010 | 07:38 | מאת: נופ

כפי שזה נשמע,הבת שלך מסכנה ומה שבאמת עצוב שהיא עדיין צעירה אז זה כנראה משהו שהיא למדה מהבית. אם את באמת רוצה לעזור קחי אותה בחיוך ותתחילו לעשות הליכות ביחד. אולי תוך כדי הפעילות יהיה לה את האומץ לספר לך מה הסיבה האמיתית שמפריעה לה וגורמת לה לאכול בחוסר שליטה שכזו.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית