צריכה טיפול באכילה רגשית.הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/07/2010 | 19:30 | מאת: סברינה

אני אעתיק לפה הודעות שרשמתי בפורום אחר: 1. לפני שנה התחלתי דיאטה, במהלך שנה השלתי חצי ממשקל גופי. זו לא הייתה דיאטה מאוזנת ומאוד מוגבלת, גם כמותית וגם מבחינת הערכים התזונתיים. עכשיו אני רואה את הפגיעה שגרמתי לעצמי: הפסקת המחזור, פגיעה בזיכרון וכ'ו. לפני חודשיים-שלושה, כשהגעתי לכמעט תת משקל ועדיין המשכתי לרדת, החלטתי להוסיף לתפריט עוד ארוחה וגם דברים שלא הרשתי לעצמי עד כה. אבל הכל במסגרת הקלורית היומית כמובן. זה כלל חטיף שוקולד פעמיים בשבוע. ככה המשכתי כחודשיים. במשך השנה הזאת קרו לי בולמוסים כמה פעמים, במרווח של חודשים זה מזה. כמה פעמים בודדות וזהו, למחרת קמתי והמשכתי כרגיל. לפני כחודשיים-שלושה גם התחלתי להקיא אחרי בולמוס, לא תמיד ולא תמיד גם ההקאה הייתה "מוצלחת". גם זה קרה לא הרבה. אבל לפני חודשיים, פתאום, איבדתי שליטה לגמרי! במהלך חודש יוני, בכל שבוע היו לי שני בולמוסים (בחלקם בלבד הקאתי), היו כמה בולמוסים מתוכננים, הלכתי לחנויות וקניתי לי ממתקים וחטיפים וכ'ו, וכ'ו... לפני 4 שבועות בערך השליטה שעוד איכשהו הייתה לי בשאר הימים נמוגה גם היא! ומאז אני לא יכולה להפסיק לבלוס! 4-5 ימי בולמוסים בשבוע! הכמויות שאני בולסת לא הגיוניות! ויש לי משיכה לא מוסברת לבוטנים, שוקולד, עוגיות למיניהן ולחם כמובן (וזה לא שאהבתי במיוחד את הדברים האלה כשהייתי שמנה). כבר עליתי בסביבות 8-10 ק"ג (קשה להעריך כי הבטן שלי לא ריקה כשאני נשקלת) וכל יום אני אומרת לעצמי "מחר דיאטה". היום קמתי, ראיתי את הבוטנים והמתוקים שיש לי בבית ושוב לא הצלחתי להימנע מלבלוס אותם. איך החזקתי מעמד שנה בדיאטת כסאח, עם מעידות בודדות בלבד ופתאום איבדתי שליטה בצורה קשה כל כך? יכול ליהיות שהגוף "השתלט" לי על המוח אחרי ההרעבה שעבר והוא שואף להעלות כמה שיותר במשקל? מה עלי לעשות? איך לעצור את הזלילות האלו? אני רוצה לרדת את כל מה שהעלתי ואז לשמור על המשקל. האם אני אכלנית כפייתית? האם הדרך היחידה היא טיפול פסיכולוגי? חשבתי ללכת לפגישה של OA, אולי שם יעזרו לי, מה אתם אומרים? 2. אני חושבת שאני חייבת לקבל כבר טיפול מקצועי באכילה רגשית או הפרעת אכילה (כל דבר שיגרום לי להפסיק לברוח אל האוכל כשרע לי ולהפסיק ליהיות מכורה לאוכל). האם אפשר לעשות את זה דרך קופת חולים ללא תשלום? אני צריכה רק טיפול פסיכולוגי, נכון? אני חברה בקופת חולים לאומית. מה האפשרויות העומדות לפני? אני מאוד רוצה לצאת מהמעגל ההרסני הזה, ליהיות שמנה, לרזות עד תת משקל, להשמין, לתכנן עוד דיאטת כסאח... כל החיים שלי, מאז הילדות ועד היום האוכל הוא נחמה בישבילי, תמיד הייתי שמנה וגם בשנה הזאת שרזיתי, נשארתי שמנה בראש ובלב ועכשיו השמנתי 10 ק"ג ואיבדתי שליטה על האכילה... אני יודעת שהכל נובע מהמון בעיות רגשיות וכאבים שאני סוחבת איתי עוד מהילדות, זה וגם הבדידות איתה אני מתמודדת כבר 8 שנים. כל מה שאני רוצה זה שאוכל יהיה בישבילי רק אוכל. אמצעי לשרוד ולא שום דבר אחר. אין לי בכלל תמיכה מהמשפחה (הכוללת רק אמא ואחות), כשאני בולסת אמא שלי צועקת עלי, כשאני אומרת לה שאני רוצה שהיא תעזור לי, היא אומרת "הכל אצלך בראש". אני לגמרי לבד. בבקשה תעזרו לי. אני במצב נפשי מאוד קשה.

שלום לך את מתארת סבל מתמשך ופגיעה באיכות החיים מבחינה פיסית ונפשית. האפשרות הטובה ביותר בשבילך היא פניה למרפאות או מחלקות ציבוריות המתמחות בהפרעות אכילה. במרפאה שכזו, יערכו לך ראיון ויתאימו לך טיפול המשלב טיפול פסיכולוגי וטיפול של תזונאית כל אלה ללא תשלום. ייתכן ויומלץ לך על אשפוז אך לא בהכרח. דרך קופת חולים ניתן לקבל טיפול גם כן אך הוא כן בתשלום. אני מצרפת בהודעה הבאה את רשימת המקומות המתמחים בהפרעות אכילה. פני למקום המתאים לך בהתאם למקום מגורייך. אם תזדקקי לעוד הכוונה, המשיכי לכתוב כאן או פני אלי במייל [email protected] בהצלחה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית