האם יש לי הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

09/07/2010 | 15:03 | מאת: מורן

שלום אני בת 24 ואני אוהבת לאכול. לצערי לעיתים קרובות אני נמצאץ במצב של אכילה עד כאב. אני אוכלת כל דבר שיש בבית ולמרות שאני שבעה ומפוצצת אני ממשיכה. אני מתביישת לפעמים לאכול ליד אנשים ולפעמים מחביאה אוכל כדי שא יראו אותי. בסיום הבולמוס אני מרגישה רע עם עצמי וביום שלמחרת אני כמעטא ולא אוכלת כלום וכך אני חיה את חיי בשנה האחרונה - בולמוס,הרעבה, בולמוס, הרעבה... אני לא בחורה שמנה ( גובה - 1.63 משקל - 58). בשנה האחרונה עליתי חמש קילו. הרגלי האכילה הנוראיים הללו התחילו בשנה האחרונה ואני לא יודעת אם זו הפרעה, האם אני אצא מזה ואיך אני חוזרת לחיים שהיו לי?? נמאס לי להרגיש אכזבה, גועל, חוסר חשק לצאת ונמאס שהאוכל שולט בי ולא אני שולטת בו. תודה רבה ושבת שלום

שלום מורן דפוס האכילה המתסכל שאת מתארת הנו בהחלט סוג של הפרעת אכילה (גם אם לא מתאים ל"סטריאוטיפ" של הפרעת אכילה). על מנת לצאת ממצב זה עלייך לפנות לטיפול אצל תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה, שתלמד אותך מה הן הכמויות שעלייך לאכול וכן כיצד להתנהג כאשר מגיע הדחף הרגשי לבולמוס. במקביל לכך, עלייך לפנות לטיפול נפשי, גם כן אצל מי שמתמחה בהפרעות אכילה, וזאת על מנת לטפל במצבים הרגשיים אשר מתבטאים באכילה. כך, דרך הטיפול במקור להתנהגות וכן בהתנהגות עצמה- תוכלי לחזור לחיים בריאים יותר מבחינה פיסית ונפשית. את השילוב של תזונאית ומטפל רגשי בהפרעות אכילה תוכלי למצוא במרפאות ציבוריות המתמחות בכך (ללא תשלום), דרך קופות החולים (בתשלום סמלי) או באופן פרטי. יש רשימה של מקומות באתר. אם תזדקקי לעוד הכוונה את מוזמנת לפנות אלי כאן או במייל [email protected] בהצלחה! גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית