לגילי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

29/06/2010 | 22:54 | מאת: אבודה

שלום, אני בת 44 ובעברי בולימיה קלה - התקפי אכילה והקאות בתדירות לא יומיומית. בשנה האחרונה חזר אי השקט והעצבנות שמחזירים אותי להתקפי אכילה כביכול כדי להרגיע את עצמי ואז כמובן מרגישה רע הן נפשית (חרטה) והן פיזית (בחילה) והכל "נרגע" רק לאחר שמקיאה. זאת גם לא בתכיפות גדולה (אולי פעם בשבוע-פעם בחודש) נמצאת בטיפול פסיכולוגי כמה שנים ובמקביל סובלת מחרדות שלאחרונה התחזקו בנושאי מוות ופחד מזקנה ומאובדן קרובים. אציין שאין לי שום כוונה לרזות , האכילה מתחילה כנורמלית כשאני רעבה והבעיה שבזמן עצבנות לא מרגישה מהר שאני שבעה ורק לאחר שמגיעה לשלבי "התפוצצות" מפסיקה לאכול . לא יודעת אם הפסיכולוגית מנוסה מספיק בתחום הזה. היא לא מייחסת לזה חומרה או חשיבות ומתייחסת יותר לעניין החרדתי ואולי הצדק עימה. אבל... אודה לך מאד אם תחווי את דעתך המקצועית והאישית בעניין. בברכה,

שלום לך בקשת שאחווה דעה מקצועית ואישית אך לא מיקדת במה בדיוק. אם את בטיפול פסיכולוגי משמעותי, ועדיין קיימים התקפים שכאלה, אני ממליצה לך לפנות במקביל, לתזונאית המתמחה בהפרעות אכילה. היא תוכל לסייע לך לבחון את ההתקפים ולראות כיצד ניתן למנוע אותם, באופן התנהגותי. עוד אפשרות היא פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי המתמקד בהתקפי אכילה, וגם זאת במקביל לטיפול שלך. פעמים רבות סימפטום שמושרש בנו מופיע למרות טיפול פסיכולוגי משמעותי, ולכן כדאי למגר אותו באופן נקודתי.

03/07/2010 | 22:49 | מאת: אבודה

הרבה תודה על תשובתך. אולי לא הייתי ברורה כי גם לי לא כל כך ברור אם הטיפול הפסיכולוגי מטפל בחרדות שבין היתר גם גורמות להתקפי האכילה או שהוא עצמו מעורר את החרדות... מאד מאד מתביישת להיחשף בפני עוד ועוד אנשי מקצוע ודי מיואשת מהנושא הזה ומהכל. אך זו כבר בעיה שלי. תודה .

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית