עליה במשקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

27/06/2010 | 12:50 | מאת: נואש

גילי אגר שלום לך, יש לי בן בגיל 17,משקלו 105.5 ק'ג היום ,גובה 180 . ומזה 5 חודשים הוא עולה במשקל בקצב מסחרר לא אוכל מאוזן, אבל לא פוסח על שום רגע באכילת בצקים,ממרח חומוס,וכו',,,זה המאכל שהוא אוהב,לא אוכל ירקות ,פירות,גבינות, לאחר מאמצים הסדרתי פגישה איתו עם דיאטנית לאחר 2 ביקורים הפסיק ללכת, למרות שיחות אישיות למצב בריאותו,ושיחה עם אחות ביה'ס לא עוזר כלום, נושא ביגוד מאוד מטריד מידה XXL אני מבקש עיצה מה עלי לעשות נואש? תודה,

שלום לך נראה שיש כאן שני עניינים. האחד הוא דפוס האכילה של בנך שדורש טיפול, והשני הוא הקשר ביניכם או היכולת שלך להביא אותו לטיפול. מבחינת מקומות רלוונטיים, בנך זקוק לטיפול בהפרעות אכילה ולא רק לתזונאית, שכן דפוס האכילה שאתה מתאר אינו נשמע כמו בעיית מודעות לערך הקלורי של מזונות אלא אכילה רגשית חסרת שליטה. ישנן מרפאות ומחלקות של הפרעות אכילה לנוער בביה"ח הדסה עין כרם ותל השומר (ובעוד מקומות), אך אלו כתובות טובות להתחיל אתן. (אוכל לתת לך את הפרטים אם תזדקק). העניין השני והקשה יותר הוא שיתוף הפעולה של הבן. אם הפסיק ללכת לתזונאית כיצד נוכל לדעת שיהיה מוכן להגיע לטיפול? בעניין זה, אם בנך לא ישתף פעולה, מומלץ שתפנה בעצמך להדרכת הורים במקום ציבורי שמתמחה בהפרעות אכילה (או דרך קופת חולים או באופן פרטי) וזאת על מנת לבחון כיצד תוכל להביאו לטיפול מתוקף סמכותך כהורה וגם על מנת לעזור לך להתנהל מולו בבית במצב הזה. יש לציין, שגיל 17 הוא גיל שבו ההורה עדיין אחראי מבחינה חוקית על הטיפול בילדו,ויש לך מבחינה זו "קלף מיקוח" מולו. כשיגיע לגיל 18 לא תוכל לחייבו מבחינה חוקית לקבל טיפול ואז המצב מסובך יותר. אם יש שאלות ספציפיות יותר אוכל לענות גם במייל [email protected] מוזמן לעדכן מה קורה בכל מקרה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית