היום אמרתי נואש

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/06/2010 | 19:19 | מאת: משה

אני בן 22, בחודשיים וחצי האחרונים הורדתי במשקל, עשיתי דיאטה מלווה בהרבה חדר כושר, לא משהו מבוקר, היה לי אפילו שבוע אחד שאכלתי מעט. בכל מקרה בשבועיים האחרונים היו לי מין שני בולמוסים כאלו . היום אני מרגיש ממש תבוסה כי הדבר היחיד שעשיתי מהבוקר היה לאכול. קמתי (היום לא עבדתי) ואכלתי עד שכאב לי, הלכתי לישון ושום פעם קמתי ואכלתי,ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם, אפשר לומר שאין לי איזשהו מאכל בבית שלא פגש את החיך שלי היום. עכשיו כבר נרגעתי (השעה 19:15), אבל אני ממש מפחד מזה. האם נשברה לי הדיאטה? מחר אני אגלה שעליתי במשקל? איך אפשר להילחם בזה? הרבה אומרים לי שאני מגזים ושאני כבר לא צריך לרדת במשקל אבל אני רוצה . ראוי לציין ששלשום עשיתי בדיקות דם והיום התוצאות חזרו תקינות, ככה שיש לי גושפנקה שלא התעללתי יותר מדי בגוף שלי. יש לי פגישה עם תזונאי אבל רק עוד חודש ואני לא יודע איך אני אסתדר בחודש בזה, התכנון שלי לשבוע הקרוב, בעקבות הבולמוסים הללו זה לחזור לעגבניות...

שלום לך. איני רוצה להיכנס לתפריטים והרכבי מזון. מה שלי חשוב להתייחס אליו מתוך מה שכתבת היא העובדה ששינית את תזונתך באופן לא מבוקר וירדת במשקל, ושכעת אבדת שליטה על האכילה וחווית התקף אכילה שהוא כמובן מאד קשה מבחינה רגשית ולא בריא פיסית. עליך לפגוש תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה. וחודש הוא זמן רב לחכות. אני מציעה שבינתיים תפנה לקופת החולים ותבקש תור דחוף או שאפילו תלך באופן פרטי למספר מפגשים. בנוסף לכך, נראה שיש צורך לבירור נפשי מעמיק יותר שיתן מענה לתחומים אחרים שמשפיעים על הרגלי האכילה, כגון דימוי גוף, תחושת שליטה בחיים ועוד. יש בפורום רשימה של מקומות לטיפול בהפרעות אכילה, בין היתר ללר תשלום. עדכן מה קורה. גילי

משה. מחקתי מהודעתך פרטים ומספרים ספציפיים כמו שאני נוהגת לעשות וזה על מנת לא לעודד השוואות ו"תחרות" בין גולשים לגבי ירידה במשקל וכו.

27/06/2010 | 00:40 | מאת: משה

אני לא אציין כמה כי את מעדיפה שלא.. בכל מקרה דווקא שמחתי שהמקרה הזה קרה לי כי ככה טעמתי בעצם מכל המאכלים ה"אסורים" וכל הבולמוסים נעלמו כלא היו (לבנתיים), בכל מקרה יום אחרי המקרה הייתי בצום 24 שעות, שתיתי רק דיאט קוקה-קולה וסודה ועכשיו אני ממשיך בדיאטה הרגילה (חוסך כמה שניתן בקלוריות). דיברתי עם הקופ"ח והם הקדימו קצת את התור.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית