אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

20/05/2010 | 22:09 | מאת: יעל

שלום, רציתי לשאול האם יש אמת בבסיס הטענה שאנורקסיה היא "מדבקת", שחברות לאנורקסית בסיכון גבוה יותר לפתח את ההפרעה בעצמן? תודה יעל

שלום יעל מהידע שלי, יש אכן תופעה של "הדבקות" באנורקסיה בין חברות. העיסוק במשקל ובמראה הנו מאד חברתי ותחרותי, ומקרים רבים של הפרעות אכילה פורצים בבת אחת בקרב קבוצת חברות או קבוצה של בנות שמתעמלות באותה קבוצה. כיוון שאני מניחה ששאלתך אינה כללית אלא ספציפית על מישהי שאת מכירה את מוזמנת לפרט. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית