בת 15

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/04/2010 | 19:20 | מאת: שני

בתי בת ה-15 "עסוקה מאוד" בחיי החברה ואינה מוצאת זמן לאכול. אוכלת לרוב מוצרי חלב, לא נוגעת בלחם, ואם אוכלת משהו בשרי אחרי 2 ביסים מרגישה "מפוצצת, וכאבי בטן. מה עושים? שני

שלום לך קשה לדעת מה עושים כי צריך להיות בטוחים מה מקור הבעיה. יתכן שבתך אכן לא מחוברת לתחושת הרעב ושובעת מהר, יתכן וקיימת בעיה רפואית של חוסר תיאבון (פעילות חריגה של בלוטות שונות), ויתכן שמדובר בחשש לעלות במשקל וצמצום אכילה. הייתי מתחילה בפגישה עם רופא המשפחה לבדיקות כלליות, אשר גם תשקפנה לה שאת מבחינה בכך שממעטת באכילה וגם תוכלנה לתת תמונת מצב רפואית. בנוסף לכך, כדאי לקבוע פגישה עם תזונאית טובה , שתעזור לבתך לדעת מה היא אמורה לאכול בגילה על מנת לשמור על משקל גוף תקין ועל אורח חיים בריא. מקווה שהיא תשתף פעולה. אם תציגי זאת כמשהו שיעזור לה לשמור על המשקל הרצוי מבחינתה תוך אכילה בריאה איני רואה סיבה שתסרב. בהצלחה! עדכני איך הלך. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית