כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/05/2009 | 19:51 | מאת: SD

שלום גילי, בתור מטופלת לשעבר במחלקת ילדים ג' שמחתי לראות שמישהי כמוך מנהלת פורום כזה. אני בת, 18 סובלת מאנורקסיה כבר כמה שנים, מקיאה ולוקחת כדורים משלשלים לפעמים. כרגע המשקל שלי הוא 45 על 1.65, ואין לי מחזור (מעולם לא היה), לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים בצד שמאל בחזה, התכווצויות שלפעמים מפריעות לי לנשום. הכאבים באים והולכים. לפעמים בתדירות גבוהה ולפעמים פחות. מה זה? האם להתעלם או להגיד למשהו? אני במסגרת טיפולית, אבל כרגע משוכננעים שמצבי בסדר ואני לא רוצה שיתחילו לעשות לי שוב בדיקות.. חוץ מזה – מה ההשפעה של מחסור בויטמין D? תודה

30/05/2009 | 23:21 | מאת: סתם בינתיים

הייתי מציעה לך לדווח על כל הסימפטומים שהזכרת שעלולים לנבוע כתוצאה מהפרעה אלקטרוליטרית (במלחים בדם) שבעצמה יכולה לנבוע מההקאות והשלשולים וכו עלולה לגרום להפרעות קצב. עדיף לשלול זאת בבדיקת דם פשוטה ובאק"ג. חוסר ויטמין D קשור לפגיעה במערכת השלד ויש אפשרות לקחתו כתוסף במידת הצורך, על פי הוראת רופא. רפואה שלמה.

שלום לך וברוכה הבאה לפורום שתי השאלות שהעלת הנן שאלות רפואיות. אם את סובלת מכאבים כפי שתארת עליך לפנות בדחיפות לרופא המטפל (רופא משפחה/פסיכיאטר/רופא מטבולי), על מנת לברר מה מקור הכאבים. אם תאלצי לעבור בדיקות נוספות זה עשוי לתסכל אותך אך אין זו סיבה להעמיד את בריאותך בסכנה. כך גם בנוגע לויטמין D. רצוי שתשאלי רופא או תזונאית. הפורום מיועד בעיקר להיבטים הנפשיים של ההתמודדות עם הפרעות אכילה ואכילה רגשית, ואיני מוסמכת לענות על שאלות בנושאים רפואיים-גופניים. תעדכני אותנו מה שלומך ואל תזניחי את הנושא הנ"ל שבוע טוב, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית