יש מה לעשות?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/04/2010 | 15:41 | מאת: אורטל

היי גילי אני עובדת בבית מרקחת, ושמתי לב שיש אצלנו לקוחה שקונה באופן קבוע כמות גדולה של משלשלים. אני יודעת גם שהיא מתייצבת כל בוקר להישקל. אני חושבת שיש לה בעיה, ואני פשוט לא יודעת מה לעשות. כמובן שאני לא יכולה לדבר איתה, כי היא "רק" לקוחה, אבל אני מרגישה שלהמשיך למכור לה את החומרים ולהתעלם מזה זאת התנהגות לא אנושית, ואני לא מסוגלת להעלים מזה עין. מצד שני, אני לא יודעת מה לעשות... יש לך רעיון?

שלום אורטל תבורכי על ערנותך האם משלשלים אלה דורשים מרשם רופא? אם כן, תוכלי ליצור קשר עם הרופא שרושם אותם, אך גם במקרה זה וגם במקרה שתרצי לפנות למשפחה של הלקוחה (אם מדובר בקטינה) עליך לבדוק מה הנהלים האתיים בתחום הרוקחות. יתכן שיש לך חובה לדווח על מקרים כאלה וייתכן שממש אסור לך להעביר מידע שכזה. לכל סקטור יש קוד אתי וחוקי סודיות וחסיון רפואי בעניינים שכאלה. זו תשובה מתסכלת אך לעיתים צריך לבדוק מההיבט הזה. בכל מקרה, לדבר איתה אני חושבת שמותר לך בכל מקרה. ניתן אולי להזמין אותה לשיחה בחדר צדדי, באווירה נינוחה ככל שניתן, ולשתף אותה בכך שראית שנוטלת כמות גבוהה של משלשלים מסיבותיה שלה, והאם מודעת לכך שיש לשימוש שכזה השלכות רפואיות קשות (תוכלי וודאי לספר לה מהידע שלך). תוכלי להצטייד דרך הפורום (בהודעה מתאריך 13.3.10 ברשימת מקומות שמטפלים בהפרעות אכילה) ולתת לה את הנייר. להגיד לה שגם אם זו לא בדיוק הפרעת אכילה וכו', שאולי כדאי שתנסה להעזר כדי לא לפגוע בעצמה. מקווה שזה יעזור. ושוב, כל הכבוד לך. גילי

07/04/2010 | 21:58 | מאת: אורטל

בינתיים דיברתי עם הרוקחים שעובדים אצלנו, רובם אמרו שאין מה לעשות, אבל אחד מהם אמר שהוא דיבר איתה, ושהם סיכמו על חבילה אחת לשבוע... אני לא יודעת אם זה משנה משהו. הוא אמר שהיא חייבת להמשיך להשתמש בגלל הכמות הגדולה שהיא צרכה עד כה. אני לא יודעת אם הוא דיבר איתה על הפן הנפשי. אלה לא כדורים עם מרשם, אז אין רופא לערב. אולי אני טועה. אולי באמת יש לה איזה בעיה בעיכול. הבנתי גם שיועצת הטבע שלנו ניסתה להציע לה סיבים תזונתיים. אני לא יודעת. אני כשלעצמי לא רוקחת, אלא רק עובדת שם. אוף. זה מצב נורא מתסכל.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית