חייבת עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

15/02/2010 | 12:55 | מאת: שגית

שלום גילי אני צעירה בת 21. לפני כשנה,במהלך שירותי בצבא הייתי על סף אנורקסיה.הפסקתי לאכול כמעט בכלל.ירדתי 10 קילו,הייתי קצת מתחת לגבול התת משקל והייתי מרוצה מזה.טופלתי כמה חודשים אצל דיאטנית וחזרתי לאכול באופן מסודר ביותר תוך הקפדה (ואוססביות)על זמני ארוחות ועל סוג המזון.(היו סוגי מזון שלא הייתי מתקרבת אליהם בכלל.)שמרתי על המשקל הנמוך למשך תקופה די ארוכה.לאחרונה,עקב שינוי בשגרת היום יום שלי,(השחרור מהצבא)וגם בגלל שראיתי שאפשר לאכול בלי לעלות במשקל, התחלתי לזלול בלי סיבה כל מיני שטויות שיש בבית (רק מתוק).זה קורה לי סתם ככה,בלי שום סיבה.כל יום אני אומרת לעצמי די,אבל איכשהו חוזרת לזה.כבר עליתי כמה קילו.כל העניין יצא מכלל שליטה.אני נכנסת למטבח כדי לקחת תפוח ויורדת על כולו.אני חייבת לחזור לאכילה מסודרת ולא מצליחה.אני שונאת את עצמי כשזה קורה,אני מרגישה בנאדם קטן ואפס ובלי שליטה.אני נגעלת מעצמי ומהגוף שלי.זה מפריע לי לעבוד,להתרכז בדברים חשובים,והורס את חיי החברה שלי,שלא לדבר על קשר זוגי.אני כל כך רוצה להיות נורמלית ולא מצליחה,או לפחות לחזור להיות אובססיבית כמו שהייתי- רק לא לאכול כל כך הרבה.איך לחזור למשמעת שהייתה? איך לצאת מהמחלות האלה?אני מניחה שתמליצי לי ללכת לטיפול הבעיה שהדבר לא אפשרי כרגע.ולדעתי זה תהליך שאפשר לעבור לבד.אודה לך המון על העזרה וההתיחסות.

שלום שגית מדוע טיפול אינו אפשרי כעת? ישנן מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש המתמחות בהפרעות אכילה בהן ניתן לקבל טיפול רגשי ו/או טיפול של תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה. את מבקשת ממני להמליץ על דרך להחלים מהפרעת אכילה אך מציינת שלדעתך זה תהליך שאפשר לעבור לבד. אם את מרגישה שאת יכולה לעבור תהליך זה לבד, עשי זאת, אך אם היה זה דבר פשוט הרי שהיית עושה אותו כבר. בעיני אין סיבה שלא לפנות לטיפול אם ההחלמה נמצאת בראש סדר העדיפויות שלך. יתכן שמשהו בך אינו רוצה ללכת לטיפול גם מתוך התחושה שאינך רוצה "לוותר" על החופש שמצאת כעת באוכל. אני ממליצה לך בחום לגשת למקום מקצועי ולבחון את האפשרויות העומדות בפנייך יחד עם איש מקצוע שיהיה בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית