הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/01/2010 | 20:28 | מאת: הדס

שלום, הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי לא אוכלת כיוון שענינים אחרים על הפרק בתחום של שטיפת כלים, מטבח וכו' לא הושלמו. לא יודעת אם זה סוג של טקס אבל אם אין את התנאים האלה אני דוחה את האכילה המסודרת עד שהמשימה הושלמה וחוטפת פה ושם, אבל בהחלט מסוגלת להשאר רעבה וחלשה וחסרת מנוחה. אני לא יודעת אם הדחיה שנמשכת אפילו כמה ימים נגרמת בגלל האכילה- אבל האכילה נדחית כמו הרבה משימות שהיו אמורות להתבצע אחרי זאת של קודמתן. זה נראה לי משהו אובססיבי ולכן לא יודעת אם דווקא האכילה היא הדבר המרכזי פה.

שלום הדס. טוב שפנית. את מתארת שילוב בין "טקס" קבוע שיש בו פן אובססיבי, אך גם צמצום אכילה, שיכול להכלל בהדרה הרחבה של הפרעת אכילה. אני רואה את החיבור בין הדברים בכך שהאכילה מסמלת סיפוק של צורך, ואת מספרת שאינך מרשה לעצמך לספקו לפני שמלאת חובות אחרים. (הטקסים אם הבנתי נכון כוללים בעיקר מחוייבויות סביב המטבח ולא פעולות מהנות). ההגדרה היא חשובה אך חשוב יותר שתקבלי טיפול טוב לבעיה. נשמע לי שהסמפטום יחסית ממוקד ולכן אני צופה שתוכלי להעזר בטיפול באופן משמעותי ומהיר. מקווה שזה עוזר. מוזמנת לעדכן. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית