דואגת למכרה...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/01/2010 | 01:22 | מאת: סימה

היי גילי, יש לי מכרה מהעבודה שהתברר לי לפתע שסובלת מהפרעות אכילה אנורקסיה ובולמיה מזה מספר שנים. העניין התגלה לי לאחר שהתעלפה במשרדי ומשיחות איתה. מדובר בבחורה עם סיפור חיים קשה (מה שבוודאי יכול להסביר הרבה), מודעת לבעיה ורוצה לטפל אך משוכנעת שדיאטנית ותפריט מסודר הוא הפתרון (בעבר דיברה עם קב"ן ובהמשך הייתה בקבוצה מאוד לא אישית בתל השומר) ואני מנסה לשכנעה שטיפול נפשי הוא שיתן מענה, היא טוענת מנגד שאין לה כוח לעוד "חפירות" . א. האם אני טועה? דיאטנית תהיה יעילה יותר? ב. יש לך רעיון כיצד לסייע? היא מוכנה להשקיע אך אין לה הרבה כסף!!!! אודה לך על ההתייחסות, סימה.

שלום סימה נשמע שאת חברה טובה ודואגת. הטיפול הנפשי בשילוב עם טיפול אצל תזונאית הוא הטיפול המומלץ להפרעות אכילה. הטיפול במרפאות ציבוריות המתמחות בהפרעות אכילה הנו ללא תשלום ויש רשימה באתר. אני מציעה לך להפנות אותה לרשימת המרפאות שיש בפורום (אולי תדפיסי ותתני לה) אך מעבר לכך, חשוב שתדעי שהאחריות לפנות לטיפול היא אחריות שלה והיא תצטרך לפעול בכיוון טיפולי כאשר יהיו לה הכוחות לכך או לשאת בתוצאות של הזנחת התחום. בתור חברה, אני מציעה לך להעביר לה עמדה ברורה שאת דואגת לה וחושבת שהיא צריכה להיות מטופלת, אך לשמור על קשר חברי ולא שיפוטי, אחרת היא עלולה להסתיר ממך מידע כדי שלא תפצירי בה. את מוזמנת לעדכן גילי

29/01/2010 | 00:39 | מאת: סימה

תודה רבה, נראה לי שזה מה שאעשה... האמת היא שאני לומדת מדעי ההתנהגות ונגענו בנושא בכמה קורסים, וזה פשוט מרגיש שזה תחום שההחלמה ממנו היא לא מוחלטת... ממש מלחמה אינסופית

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית