כדורים משלשלים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

25/01/2010 | 17:41 | מאת: סיוון

שלום גילי, אני בת 15 וחצי אני משתמשת בלקסעדין בערך כשלושה חודשים בהתחלה זה היה רק פעם בשבוע עכשיו זה הפך לכמעט כל יום! הפסדתי הרבה ימי לימודים בגלל זה.. אני לוקחת 4-10 ביום[תלוי בכמויות האוכל] עושה ספורט בנוסף לזה.. אני מפחדת נורא לעלות על המשקל ולראות מה המשקל, לכן אני לוקחת ולוקחת כדורים וחושבת שאולי זה מה שיעזור לי.. חברות שלי חושדות בי מאוד,מאיימות שיספרו ליועצת וכד'.. מה אפשר לעשות?

סיוון היקרה שלום לפי תיאורך, הנך סובלת מהפרעת אכילה. את חוששת לעלות במשקל, ועל מנת למנוע זאת, את נוטלת משלשלים ומרבה בפעילות גופנית, דבר המזיק לך. עלייך לפנות ב ד ח י פ ו ת לטיפול רפואי ונפשי. ראשית, נסי לדבר עם הורייך או עם מבוגר משמעותי אחר ולבקש מהם לא לכעוס או לשפוט אלא לנסות לעזור לך להשיג עזרה. בקשי מהם לגשת לרופא המשפחה יחד אתך ולבדוק האם נגרמו לגופך נזקים בשל המשלשלים. עלייך לנסות ולהפסיק את השימוש בהם לפני שיגרם לגופך נזק בלתי הפיך אם אין במשפחתך מבוגר שאת סומכת עליו, גם יועצת בית הספר יכולה להיות כתובת טובה. אם רעיונות אלה אינם מתאימים לך כתבי לי ונמשיך לחשוב יחד גילי

29/01/2010 | 13:17 | מאת: סיוון

שלום גילי, הבעיה היא שקשה לי נורא אבל נורא לפנות אליהם ולהגיד להם את הדבר הזה.. אני ממש יפיל עלייהם חתיכת פצצה .. אני מצד אחד יודעת שחשוב שמישהו מבוגר יידע מזה אבל מצד שני אני כן רוצה להמשיך עם הכדורים כי זה "מוחק" לי את הרגשות אשם-שאכלתי בעצם,מבינה? לאחרונה הגזמתי לחלוטין עם הכמויות של הכדורים אני מודעת לנזקים ומה זה עלול לעשות לי -עכשיו ובעתיד .. אני לא מצליחה להפסיק לקחת אותם.. כל יום אני אומרת " ממחר אני אוכל נכון ולא אצטרך לקחת אותם" ושוב קורה שאני אוכלת הרבה.. והספורט כבר לא עוזר לי.. אני בדילמה קשה נורא ! ואם אספר ליועצת מן הסתם שזה יגיע להוריי,אז מה עשיתי בעצם? תודה רבה , שבת שלום .

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית